Eurom elektrische kachel

Eurom elektrische kachel: een complete review

Heb je ooit die onaangename kou in huis ervaren en wil je je huis snel en gemakkelijk verwarmen? Dan is de Eurom elektrische kachel een uitstekende keuze. In dit artikel nemen we je mee door de wereld van elektrische kachels en ontdek je de voordelen, de soorten kachels, enkele populaire modellen en hun kenmerken, plus de nodige veiligheidstips.

Hoe werken elektrische kachels?

Elektrische kachels zetten elektriciteit om in warmte door middel van een verwarmingselement. De warmte wordt vervolgens door de kamer verspreid met behulp van convectie, straling of ventilatie. Dit maakt ze een energie-efficiënte en milieuvriendelijke optie voor het verwarmen van ruimtes.

De voordelen van Eurom elektrische kachels

Er zijn verschillende redenen waarom Eurom elektrische kachels zo populair zijn:

 1. Ze zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken.
 2. Ze zijn energiezuinig en milieuvriendelijk.
 3. Er is een ruime keuze aan stijlen en soorten kachels.
 4. Ze zijn veilig in gebruik dankzij oververhittingsbeveiliging en omvalbeveiliging.
 5. Ze kunnen snel een ruimte verwarmen.

De nadelen van Eurom elektrische kachels

Ondanks de vele voordelen, zijn er enkele nadelen van Eurom elektrische kachels:

 1. Ze kunnen duurder zijn in gebruik dan gas- of houtkachels.
 2. Sommige modellen kunnen geluid produceren tijdens het verwarmen.
 3. Ze zijn afhankelijk van een elektrische stroombron.

Soorten Eurom elektrische kachels

Er zijn verschillende soorten Eurom elektrische kachels die geschikt zijn voor diverse situaties en wensen. Hier zijn de meest voorkomende types:

Convectorkachels

Convectorkachels verwarmen de lucht in een ruimte door middel van convectie. De verwarmingselementen in de kachel worden heet en verwarmen de lucht eromheen, die vervolgens opstijgt en de koude lucht naar beneden duwt. Dit zorgt voor een continue luchtcirculatie en een gelijkmatige warmteverdeling.

Ventilatorkachels

Ventilatorkachels zijn compacte kachels die een ventilator gebruiken om de warme lucht snel door de ruimte te verspreiden. Ze zijn ideaal voor het snel verwarmen van kleinere ruimtes en zijn draagbaar, waardoor je ze gemakkelijk van de ene kamer naar de andere kunt verplaatsen.

Infraroodkachels

Infraroodkachels verwarmen objecten en personen in de kamer in plaats van de lucht. Dit betekent dat je de warmte sneller voelt dan bij andere soorten kachels. Ze zijn energiezuinig en stil in gebruik, wat ze ideaal maakt voor slaapkamers of studeerkamers.

Keramische kachels

Keramische kachels gebruiken een keramisch verwarmingselement om de lucht te verwarmen. Ze zijn efficiënt en veilig, omdat het keramische element niet zo heet wordt als andere verwarmingselementen. Bovendien koelen ze snel af, wat het risico op brandwonden vermindert.

Populaire modellen en hun kenmerken

Er zijn verschillende populaire modellen van Eurom elektrische kachels die elk unieke kenmerken hebben. Hier zijn enkele voorbeelden:

Eurom Safe-T-Heater

De Safe-T-Heater is een compacte en veilige keramische kachel. Hij beschikt over een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging. Met zijn regelbare thermostaat en twee standen kan je de gewenste temperatuur instellen.

Eurom Mon Soleil Infraroodpaneel

Het Mon Soleil infraroodpaneel is een stijlvolle en energiezuinige kachel die je aan de muur kunt bevestigen. Hij verwarmt de ruimte met infraroodstraling en kan bediend worden met een afstandsbediening of via de Eurom Smart App.

Eurom Alutherm 1500 Wifi

De Alutherm 1500 Wifi is een convectorkachel met een slank ontwerp. Hij is voorzien van wifi-connectiviteit, waardoor je hem op afstand kunt bedienen via je smartphone of tablet. De kachel heeft een ingebouwde thermostaat en timerfunctie.

Eurom Heat Boost 1500

De Heat Boost 1500 is een ventilatorkachel met een unieke functie: hij kan ook als ventilator worden gebruikt. Dit maakt hem geschikt voor zowel verwarming als verkoeling. Hij beschikt over een LED-display en een afstandsbediening om de temperatuur en snelheid van de ventilator te regelen.

Veiligheidstips voor het gebruik van elektrische kachels

Het is belangrijk om enkele veiligheidstips in gedachten te houden bij het gebruik van Eurom elektrische kachels:

 1. Plaats de kachel op een vlakke, stabiele ondergrond.
 2. Houd brandbare materialen op een veilige afstand van de kachel.
 3. Gebruik de kachel niet als je niet thuis bent of als je slaapt.
 4. Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte.
 5. Controleer regelmatig of de kachel goed functioneert en geen tekenen van slijtage vertoont.

Conclusie

Eurom elektrische kachels zijn een uitstekende keuze voor het verwarmen van je huis. Ze zijn energiezuinig, milieuvriendelijk en eenvoudig te installeren en te gebruiken. Door de verschillende soorten en modellen kun je een kachel kiezen die perfect bij je wensen en situatie past. Houd altijd de veiligheidstips in gedachten om te zorgen voor een veilig en comfortabel gebruik.

Veelgestelde vragen

Zijn Eurom elektrische kachels geschikt voor grote ruimtes?

Ja, er zijn modellen die geschikt zijn voor het verwarmen van grotere ruimtes. Let bij het kiezen van een kachel op het aanbevolen oppervlak dat het kan verwarmen.

Kan ik mijn Eurom elektrische kachel in de badkamer gebruiken?

Sommige modellen zijn speciaal ontworpen voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers. Zorg ervoor dat je een kachel kiest die geschikt is voor gebruik in vochtige omgevingen en let op de IP-classificatie.

Hoeveel energie verbruiken Eurom elektrische kachels?

Het energieverbruik varieert per model en type kachel. Je kunt het energieverbruik vinden op het productlabel of in de specificaties van de kachel.

Zijn Eurom elektrische kachels veilig voor kinderen en huisdieren?

De meeste Eurom kachels zijn voorzien van oververhittingsbeveiliging en omvalbeveiliging, waardoor ze veiliger zijn voor gebruik in huishoudens met kinderen en huisdieren. Toch is het belangrijk om altijd toezicht te houden en ervoor te zorgen dat kinderen en huisdieren niet te dicht bij de kachel komen.

Kan ik mijn Eurom elektrische kachel aansluiten op een slimme thermostaat?

Sommige modellen, zoals de Eurom Alutherm 1500 Wifi, kunnen worden aangesloten op een slimme thermostaat of worden bediend via een app op je smartphone of tablet. Controleer de specificaties van de kachel om te zien of deze compatibel is met slimme thermostaten.