Elektrische verwarming badkamer

Elektrische verwarming badkamer

We houden allemaal van een warm bad aan het einde van een lange dag, maar soms kan de koude badkamervloer behoorlijk ondraaglijk zijn. Dat is waar elektrische verwarming om de hoek komen kijken - het zijn draagbare apparaten die elektriciteit gebruiken om water of lucht op te warmen, waardoor het veel comfortabeler is om in een warm bad of een warme douche te stappen. Maar welke elektrische verwarming is het beste voor gebruik in de badkamer? En hoe kies je er een? In deze blogpost nemen we je mee door de verschillende soorten elektrische verwarming en helpen we je de beste te kiezen voor jouw badkamerbehoeften.

Mill PA2000WIFI3

Onze favoriet

De Mill PA2000WIFI3 Wit is een kachel voor verwarming van je woonkamer of garage tot een oppervlakte van 30 vierkante meter. Deze kachel is eenvoudig te bevestigen aan de muur met de meegeleverde muurbeugels. Met de Millheat app kun je de kachel eenvoudig aansturen, bijvoorbeeld door een timer in te stellen voor verwarming op vastgestelde tijden. 

  • Kracht
  • Duurzaamheid
  • Prijs-kwaliteit
Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi

2e beste keuze

De Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi keramische kachel is een elektrische kachel die verwarming biedt tot 40 vierkante meter. Je kunt de verwarming in de woonkamer gebruiken, maar controleer eerst de handleiding voor gebruik in de badkamer. De kachel heeft 2 vermogensstanden en biedt 3 manieren om de verwarming te bedienen.

  • Kracht
  • Duurzaamheid
  • Prijs-kwaliteit
Eurom Alutherm 1200XS Wifi

3e beste keuze

De Eurom Alutherm 1200XS Wifi convectorkachel biedt bedieningsgemak en comfort, door te kunnen worden aangestuurd met een afstandsbediening of via de Eurom Smart app op je smartphone of tablet. Het is een stille kachel die je kunt bevestigen aan de muur of als vrijstaand gebruiken, en het verwarmt geruisloos een ruimte. 

  • Kracht
  • Duurzaamheid
  • Prijs-kwaliteit

Op deze pagina:

Hoe kies je de beste elektrische verwarming voor de badkamer?

Een badkamer kan in de winter een kille plek zijn en een kachel kan levensreddend zijn. Het kiezen van de juiste elektrische verwarming voor de badkamer is echter cruciaal. De kachel moet niet alleen compact en gebruiksvriendelijk zijn, maar hij moet ook een goed bereik hebben - dus je bent niet beperkt in waar je hem kunt plaatsen. Daarnaast is het belangrijk om uw behoeften te begrijpen en op zoek te gaan naar een verwarming die hieraan voldoet. Zorg ervoor dat de verwarming een wattage heeft dat geschikt is voor uw badkamer, en overweeg hoe vaak u hem moet gebruiken en hoeveel warmte u nodig heeft. Overweeg ten slotte de grootte van de kachel en hoe deze in uw badkamer zal passen.

Houd rekening met het type verwarmingssysteem

Als het gaat om verwarmingssystemen, zijn er drie soorten die u kunt overwegen. De convectieverwarmer is het meest efficiënt omdat hij lucht verwarmt en licht verspreidt, waardoor de kamer warm wordt. Radiatoren werken door licht te verspreiden dat op zijn beurt de lucht in de radiator opwarmt. Dit type verwarming is efficiënter dan elektrische verwarmingen die elektrische verwarmingsspiralen of ventilatoren gebruiken om warme lucht door een ruimte te laten circuleren. Luchtgekoelde kachels gebruiken een elektrische ventilator om warme lucht in kamers te laten circuleren in plaats van ze op te warmen zoals traditionele elektrische kachels.

Houd rekening met het wattage

Houd bij het kiezen van een elektrische verwarming voor uw badkamer rekening met het wattage. Kachels met een hoger wattage zijn krachtiger en kunnen je kamer sneller opwarmen. Bovendien zijn waterloze koeling of instelbare temperatuur enkele van de extra functies waarnaar u misschien op zoek bent in een badkamerverwarming.

Overweeg de functies

Als het gaat om het verwarmen van een badkamer, zijn elektrische verwarming de beste optie. Ze zijn draagbaar en gemakkelijk te gebruiken, waardoor ze perfect zijn voor kleine ruimtes. Het is belangrijk om de kenmerken van een elektrische kachel te overwegen voordat u er een aanschaft - dit zorgt ervoor dat u krijgt wat u nodig heeft en niet te veel geld uitgeeft. Enkele belangrijke kenmerken zijn wattage, BTU-output en type verwarmingselement. Lees voor aankoop altijd de fabrieksgarantie!

Soorten elektrische verwarming voor badkamers

Als het gaat om het verwarmen van een badkamer, zijn ruimteverwarmingstoestellen de meest populaire optie. Ze werken door hete lucht uit een uitlaat te gebruiken om rond mensen en objecten te circuleren. Er zijn drie soorten elektrische verwarming voor badkamers: met olie gevulde radiatoren, dompelaars en ruimteverwarmingstoestellen. Olieradiatoren zijn het oudste en meest traditionele type verwarming voor badkamers. Dompelaars gebruiken warm water om de temperatuur in een badkuip of douchewand te verhogen. Ruimteverwarmers gebruiken verwarmingselementen die een kamer of ruimte verwarmen. Ze zijn perfect voor grotere badkamers of kamers met veel meubels.

Verwarming plug-in units met afstandsbediening

Het kan moeilijk zijn om de beste plug-in voor verwarming voor uw badkamer te kiezen. Badkamers zijn immers meestal klein en beperkt qua ruimte. Met een beetje onderzoek en begrip van de verschillende beschikbare opties, is het echter gemakkelijk om er een te selecteren die perfect aan uw behoeften voldoet. Houd er om te beginnen rekening mee dat elektrische verwarming niet geschikt zijn voor badkamers met hardhouten vloeren of tegels. Zorg er bovendien voor dat u weet welk type plug-in-unit voor verwarming u nodig heeft - op timer gebaseerde of niet-timer gebaseerde units zijn tegenwoordig beide op de markt verkrijgbaar. Nadat u de juiste verwarmingsoptie voor uw badkamer hebt gekozen en verschillende online beschikbare modellen hebt onderzocht, is het tijd om er een te kopen! Voordat u een aankoopbeslissing neemt, moet u echter rekening houden met factoren zoals grootte; sommige units passen niet goed in kleinere ruimtes, terwijl andere misschien te groot zijn voor een bepaalde badkamerindeling. Denk ook na over zaken als tegels/vloertypes etcetera voordat u een definitieve beslissing neemt!

Aan de muur gemonteerde elektrische kachels

Als u op zoek bent naar een elektrische kachel die voor warmte zorgt in uw badkamer, zijn elektrische verwarming aan de muur een goede optie. Ze nemen minimale ruimte in beslag en hebben instelbare verwarmingsinstellingen om ervoor te zorgen dat je elke keer de perfecte temperatuur krijgt. Sommige modellen hebben ook handige timerfuncties, zodat u de timer kunt instellen om automatisch in te schakelen op bepaalde tijden van de dag. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten die passen bij elk badkamerdecor - van eigentijds tot traditioneel.

Elektrische handdoekverwarmers

Elektrische handdoekverwarmers zijn een uitstekende optie voor iedereen die zijn handdoeken snel en efficiënt wil drogen. Deze units gebruiken verwarmingselementen om het water in je handdoek op te warmen, waardoor het droogproces aanzienlijk wordt versneld. Als het op badkamers aankomt, zijn elektrische handdoekverwarmers een goede keuze omdat ze weinig ruimte innemen. Bovendien zijn ze perfect voor kleinere ruimtes, omdat ze niet veel energie of ruimte nodig hebben om te werken. Elektrische handdoekverwarmers zijn echter niet zo efficiënt als het gaat om het gelijkmatig verwarmen van de hele badkamer - overweeg om er een te gebruiken in combinatie met een airconditioner als dit belangrijk voor u is!

Ruimtebesparende elektrische verwarming voor badkamers

Op zoek naar een ruimtebesparende elektrische kachel die draagbaar of aan de muur kan worden gemonteerd? Hier zijn enkele van de beste opties: 1. Draagbare kachels zijn geweldig voor kleine badkamers omdat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst. Ze zijn er in versies met laag en hoog vermogen en hebben meerdere functies (verwarmen, koelen enz.). 2. Elektrische verwarming aan de muur zijn perfect voor grotere badkamers omdat ze weinig ruimte innemen en meerdere functies hebben (verwarmen, koelen, enz.). Ruimtebesparende elektrische verwarming zijn er in verschillende capaciteiten - van laag tot hoog vermogen. 3. Er zijn verschillende soorten elektrische verwarming voor de badkamer - draagbaar, ruimtebesparend en aan de muur gemonteerd. Het is belangrijk om de juiste te kiezen op basis van uw behoeften (grootte van de badkamer, verwarmings-/koelcapaciteit).

Installatietips voor elektrische verwarming voor badkamers

Koude winters kunnen de sterkte van uw verwarmingssysteem echt testen. Daarom is het belangrijk om elektrische verwarming voor badkamers zorgvuldig te installeren. Hier zijn enkele installatietips die u zullen helpen de klus goed te klaren: 1. Installeer de kachel op een vlakke ondergrond, zodat deze niet wiebelt of beweegt en ongelukken veroorzaakt. 2. Wanneer u een elektrische verwarming voor een badkamer installeert, moet u de gebruikershandleiding zorgvuldig lezen. 3. Zorg ervoor dat uw stopcontact de extra belasting van de kachel aankan. 4. Test de kachels voordat u ze gebruikt door ze op lage instellingen in te schakelen en 10 minuten te wachten voordat u hoge instellingen gebruikt; dit helpt schade aan de bedrading van uw huis te voorkomen.

De kachel bedienen en reinigen

Het verwarmen van uw huis in de winter kan een uitdagende taak zijn, maar met een beetje voorbereiding en zorg zal het veel soepeler gaan. Volg deze installatietips om een ??gemakkelijke en probleemloze ervaring te garanderen: 1. Schakel altijd de stroom uit voordat u de badkamer verlaat - zelfs als de verwarming nog aan staat! Dit helpt onbedoelde branden of ongelukken veroorzaakt door defecte bedrading te voorkomen. 2. Houd de kachel schoon met schoonmaakproducten die voor dit doel zijn ontworpen - gebruik nooit agressieve chemicaliën die deze na verloop van tijd kunnen beschadigen. 3. Zorg ervoor dat u bekend bent met de bediening en het onderhoud voordat u het gebruikt; er kunnen specifieke instellingen zijn die u moet aanpassen, afhankelijk van het klimaat of de grootte van uw kamer.

De kachel plaatsen

Het plaatsen van een verwarming in de badkamer is een belangrijke taak die met de nodige voorzichtigheid moet worden gedaan. Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is en dat de kachel waterpas staat voordat u hem aanzet. Elektrische verwarming kunnen dampen produceren, dus zorg ervoor dat uw badkamer goed geventileerd is. De douche is misschien te klein voor de elektrische verwarming. Plaats hem in dat geval op een standaard of in de buurt van een stopcontact, zodat je voldoende bewegingsruimte hebt tijdens het douchen.

Bedrading van de verwarming

Het verwarmen van uw huis kan een hele klus zijn, en de bedrading van uw verwarming kan het nog ingewikkelder maken. Hier zijn enkele tips die u zullen helpen om de kachel op een snelle en gemakkelijke manier te bedraden: 1. Bedek altijd alle elektrische kabels met isolatie - dit beschermt ze tegen schade door hitte. 2. Controleer op eventuele obstructies in de verwarmingsbuizen voordat u iets anders doet - dit kan later leiden tot oververhitting of brand. 3. Sluit de kachel op een specifieke manier aan, zodat er geen problemen ontstaan. Het gebruik van dikkere kabels over dunnere kabels is meestal veiliger dan het gebruik van dunne kabels over bijvoorbeeld dikke kabels. 4 Zorg ervoor dat alles goed is geaard voordat u de installatie voltooit!

Conclusie

Badkamers kunnen in de winter behoorlijk koud zijn, wat frustrerend kan zijn. Gelukkig zijn er elektrische verwarming die je badkamer snel en efficiënt kunnen verwarmen. Om u te helpen bij het kiezen van de beste elektrische verwarming voor uw badkamer, leest u de volgende tips en maakt u een weloverwogen keuze.

Veelgestelde vragen

Waarom is elektrisch verwarmde badkamervloer een goed idee?

Het toevoegen van elektrisch verwarmde badkamervloeren aan uw huis kan om twee redenen een goed idee zijn. Ten eerste zijn ze betaalbaar en milieuvriendelijk. Hoewel het misschien niet de meest verstandige keuze is om je hele huis met elektriciteit te verwarmen, is het veel verstandiger en verstandiger om alleen je badkamervloer te verwarmen met een warmtepompsysteem. betaalbare optie. Ten tweede zijn elektrisch verwarmde badkamervloeren gunstig in koude klimaten, omdat ze de badkamer warmer houden. Verwarmde vloeren maken de vloer niet alleen comfortabeler om op te lopen, maar helpen ook om de badkamer warm genoeg te houden om bij kouder weer te gebruiken.

Zijn er speciale overwegingen waarmee ik rekening moet houden bij het kopen van een elektrisch verwarmde badkamerverwarming?

Er zijn een paar dingen waar je altijd rekening mee moet houden bij het kopen van een elektrisch verwarmde badkamerverwarming. Lees eerst reviews en vergelijk prijzen. Ten tweede, zorg ervoor dat u het verwarmingssysteem kiest dat het beste past bij de afmetingen van uw badkamer. Zorg er ten slotte voor dat u de kachel koopt op basis van het wattage en het type verwarmingssysteem.

Hoe kies ik de juiste elektrische verwarming voor mijn badkamer?

Het kan moeilijk zijn om de juiste elektrische verwarming voor uw badkamer te kiezen, maar door deze tips te volgen, bent u op weg om de perfecte te kiezen voor uw behoeften. 1. Houd rekening met de grootte van uw badkamer: niet alle kachels zijn compatibel met alle badkamers, dus het is belangrijk om er zeker van te zijn dat de kachel die u kiest, past. Kachels zijn er in verschillende wattages - zorg ervoor dat je er een kiest die compatibel is met het stopcontact in je badkamer. 2. Houd rekening met klimaat en behoeften: Verwarmingen zijn niet alleen ontworpen voor badkamers, maar ze kunnen ook worden gebruikt in keukens, woonkamers en andere ruimtes waar u mogelijk warmte nodig heeft. Houd echter altijd rekening met het klimaat waarin u leeft en met uw specifieke behoeften bij het verwarmen van een ruimte. 3. Overweeg veiligheidsvoorzieningen: zorg ervoor dat u op zoek gaat naar verwarmingstoestellen met automatische uitschakeling in geval van stroomuitval en infraroodsensoren voor warme luchtcirculatie. Zorg er bovendien voor dat u beoordelingen leest en beoordelingen vergelijkt voordat u een aankoop doet om mogelijke problemen onderweg te voorkomen.

Wat zijn de voor- en nadelen van elektrisch verwarmde badkamers?

Er zijn een paar voor- en nadelen aan het gebruik van elektrisch verwarmde badkamers boven gas- of oliekachels. Het grote voordeel van elektrische kachels is dat ze veel goedkoper zijn in gebruik. De elektrische kachel verbruikt minder brandstof, waardoor je gedurende de hele levensduur geld bespaart. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over ontvlambare materialen als het gaat om elektrische kachels - ze zijn niet zo vatbaar voor vlam vatten als elektrische verwarmingssystemen op basis van gas of olie. Elektrische kachels kunnen echter meer lawaai maken dan traditionele badkamerverwarmingssystemen, afhankelijk van hun ontwerp.

Mill PA2000WIFI3

Onze favoriet

De Mill PA2000WIFI3 Wit is een kachel voor verwarming van je woonkamer of garage tot een oppervlakte van 30 vierkante meter. Deze kachel is eenvoudig te bevestigen aan de muur met de meegeleverde muurbeugels. Met de Millheat app kun je de kachel eenvoudig aansturen, bijvoorbeeld door een timer in te stellen voor verwarming op vastgestelde tijden. Daarnaast heeft de kachel een wegmodus waarmee hij zichzelf op energiebesparende wijze uitschakelt wanneer je de deur uit gaat en weer aanzet als je terugkomt. Dankzij de ingebouwde thermostaat houdt de kachel de ruimte op een constante temperatuur naar jouw wens.

Bekijk prijs