Elektrische Kachel met Thermostaat

Elektrische kachel met thermostaat

Elektrische kachels zijn een populaire manier om huizen en kamers te verwarmen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken, veilig en efficiënt en bieden een snelle en effectieve verwarming. Een belangrijke overweging bij de aanschaf van een elektrische kachel is echter de temperatuurregeling. Daarom is een elektrische kachel met thermostaat een uitstekende oplossing voor degenen die op zoek zijn naar comfort, energiebesparing en gemak.

Auronic Elektrische Kachel – Convectorkachel met Thermostaat en Afstandsbediening - tot 22 m3 - 2000 W – Zwart

Onze favoriet

Na een koude avond is een warm huis onontbeerlijk en de Convectorkachel van Auronic biedt hier de oplossing voor. Dit elektrische apparaat is compact en gemakkelijk te verplaatsen naar elke kamer in je huis. Het is multi-instelbaar, heeft een modern design met luxe LED-display, is snel warm en bespaart op je gasrekening. 

 • Kwaliteit
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Auronic Elektrische Convector Kachel - 750 /1250 / 2000 Watt - Verstelbare Thermostaat - Wit

2e beste keuze

De Auronic convectorkachel is een handige oplossing voor het verwarmen van jouw kamer. Je kunt kiezen uit drie verschillende warmtestanden (750W, 1250W of 2000W) en de thermostaatknop is af te stellen met de draaiknop. De kachel is compact en efficiënt en heeft hittebestendige handvaten voor veilige verplaatsing.

 • Kwaliteit
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
MaxxHome Convectorkachel - elektrische kachel – Timerfunctie - Thermostaat en Afstandsbediening - wand en vrijstaand - Tot 25 m² - 2300 W

3e beste keuze

De MaxxHome Convector kachel is een elektrische kachel met een vermogen van 2000 W, speciaal ontworpen voor de badkamer of andere ruimtes. Het X-vormige verwarmingselement zorgt voor snelle verwarming en een gelijkmatige verdeling van de warmte, zodat je de comfortabele warmte bijna direct kunt voelen. 

 • Kwaliteit
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit

Op deze pagina:

Nog meer favorieten:

Auronic Elektrische Convectorkachel - 750/1250/2000 Watt - Verstelbare Thermostaat - Zwart

De Auronic convectorkachel is de perfecte oplossing voor een snelle en efficiënte verwarming van jouw kamer. Kies uit drie verschillende warmte standen (750W, 1250W of 2000W) en pas de temperatuur snel aan met de draaibare thermostaatknop. De kachel is compact, makkelijk te verplaatsen en altijd veilig dankzij de hittebestendige handvaten. Het gelijkmatige opwarmingproces zuigt koude lucht op, verwarmt deze en blaast warme lucht uit, zorgend voor een gelijkmatige en snelle verwarming van de kamer. Let wel op dat je geen kledingstukken of andere dingen op de kachel legt, dit veroorzaakt brandgevaar. De kachel is geschikt voor ruimtes tot ongeveer 15m2 en heeft een certificaat van CE en RoHS. Het merk, Auronic, is gemaakt van polypropeen en ABS plastic en heeft een zwarte kleur en een gewicht van 2.1 kg. Het heeft een ingang van 220V-240V / 50Hz, een snoerlengte van 1,5 m en is uitgerust met een oververhittingsbescherming. Het is belangrijk dat je de stekker van de kachel niet in een verlengsnoer steekt, omdat dit brandgevaar kan veroorzaken.

 • Kwaliteit
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Gologi ventilatorkachel met thermostaat - Kachel elektrisch - Verwarming - Heater - Werkt met app en touch bediening - 1500W

De Gologi tafelheater is de perfecte oplossing voor mensen die willen besparen op hun gasrekening, maar wel comfortabel willen zitten. Dankzij de keramische verwarmingstechnologie en de 180 graden rotatie is de heater energiebesparend en verwarmt hij snel en efficiënt elke ruimte. De heater is instelbaar van 15°C tot 35°C graden, en is bedienbaar via een eigen app. Bovendien is de heater veilig dankzij de overhittings- en omvalbeveiliging en heeft hij een stil ontwerp van slechts 40 dB geluid. Hij is compact en draagbaar, en dus geschikt voor iedere ruimte, van woonkamer tot kantoor.

 • Kwaliteit
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
SensaHome 900F - Elektrische Kachel - Keramische Verwarming - Energiezuinige Heater - Ventilatorkachel met Thermostaat - Terrasverwarmer - 750/1500W - Zwart

De SensaHome Elektrische Kachel is een nieuw en energiezuinig model dat speciaal is ontworpen voor de Nederlandse koude winterdagen. Het brengt de kamer snel op de gewenste temperatuur en bespaart honderden euro's aan gas. Het is zeer praktisch en compact, zodat het gemakkelijk van kamer naar kamer verplaatst kan worden. De elektrische kachel beschikt over een ruim stralingsbereik, een ventilatorstand, 3 standen, een anti-schoeiluchtuitlaat en een oververhitingsbescherming. Het is snel verwarmend, heeft een laag geluidsniveau en geen licht. De kachel is uitgerust met keramische technologie en is anti-omvalbeveiligd.

 • Kwaliteit
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Gologi Elektrische Kachel - Verwarming elektrisch - Convectorkachel met thermostaat - Werkt via App en touch bediening - Tot 25m2 - 2000 watt - Wit

De Gologi elektrische verwarming is de perfecte oplossing voor extra verwarming in huis tijdens de wintermaanden. Het heeft een vermogen van 2000 watt en is multifunctioneel te gebruiken in verschillende ruimtes. Bediening gaat via touch of via de Gologi app, waarmee je ook op afstand de verwarming kunt instellen. Met een bereik van 5 tot 50 graden, heeft het verwarmingselement van aluminium en een paneel van gehard glas en is de verwarming snel op temperatuur zonder geur af te geven. De verwarming is volledig veilig te gebruiken dankzij de overhittingsbeveiliging en de keuze uit 3 verwarmingsstanden. Het heeft een groot digitaal LED display en is zowel hangend als staand te gebruiken.

 • Kwaliteit
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
MaxxHome Convectorkachel - elektrische kachel ? Timerfunctie - Thermostaat en Afstandsbediening - wand en vrijstaand - Tot 25 m² - 2300 W

De MaxxHome Convector kachel is een elektrische kachel die ideaal is voor verwarming in de badkamer of andere ruimte. Het X-vormige verwarmingselement en de speciaal ontworpen constructie van de radiator garanderen snelle en gelijkmatige verwarming. Het apparaat is uitgerust met een wekelijkse timer, een eenvoudig te bedienen touch-scherm met LCD-display en afstandsbediening, een thermostaat, antivries functie, kinderslot en oververhittingsbeveiliging. Het vermogen is 2000W, het materiaal is gehard glas en het temperatuuraanpassingsbereik is 5-50 graden Celsius. MaxxHome is één van de 5 huismerken van MaxxTools, die ook producten biedt voor de tuin (MaxxGarden) en huisdieren (MaxxPet), evenals andere producten zoals prullenbakken en insectendoders.

 • Kwaliteit
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs

Werking van een elektrische kachel met thermostaat

Hoe werkt een elektrische kachel

Een elektrische kachel werkt door elektriciteit te gebruiken om een verwarmingselement te verwarmen. Dit verwarmingselement kan een metalen plaat, een luchtverwarmingselement of infraroodstralers zijn. Wanneer het verwarmingselement warm is, verspreidt het de warmte door de kamer, waardoor de temperatuur stijgt.

Hoe werkt een thermostaat

Een thermostaat is een apparaat dat de temperatuur in een ruimte meet en de verwarming automatisch aan- en uitzet om de gewenste temperatuur te bereiken en te handhaven. Het bevat een thermostaatknoop waarmee de gewenste temperatuur kan worden ingesteld. Wanneer de temperatuur boven of onder de gewenste waarde komt, stuurt de thermostaat het verwarmingselement aan om aan of uit te gaan.

Hoe werkt de combinatie van een elektrische kachel en thermostaat samen

Een elektrische kachel met thermostaat combineert de eenvoud en efficiëntie van een elektrische kachel met de precisie en automatisering van een thermostaat. Hierdoor kunt u de gewenste temperatuur instellen en deze automatisch laten handhaven zonder zich zorgen te hoeven maken over steeds de verwarming aan of uit te moeten zetten. Dit resulteert in een comfortabelere en energie-efficiëntere verwarming van uw huis of kamer.

Voordelen van een elektrische kachel met thermostaat

Comfort: De belangrijkste voordeel van een elektrische kachel met thermostaat is het comfort dat het biedt. Met een thermostaat kunt u de temperatuur op een niveau instellen en handhaven dat voor u comfortabel is, zonder steeds de verwarming aan of uit te moeten zetten. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over oververhitting of onderkoeling van uw kamer.

Energie-efficiëntie: Een ander belangrijk voordeel van een elektrische kachel met thermostaat is de energie-efficiëntie. Door de thermostaat te gebruiken om de temperatuur automatisch te regelen, voorkomt u dat de verwarming onnodig blijft werken wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Dit bespaart energie en vermindert uw energiekosten.

Veiligheid: Elektrische kachels met thermostaat zijn ook veiliger dan traditionele verwarmingen zoals gas- of houtkachels. Ze hebben geen open vlammen en geen uitlaatgassen, waardoor de kans op brand en vergiftiging door koolmonoxide aanzienlijk vermindert.

Gemak: Tenslotte is een elektrische kachel met thermostaat een gemakkelijk te gebruiken en onderhouden verwarming oplossing. Het is eenvoudig te installeren en te bedienen en vereist geen speciale training of kennis. Bovendien zijn elektrische kachels met thermostaat vaak compact en draagbaar, wat betekent dat ze makkelijk te verplaatsen en op te bergen zijn.

In samenvatting biedt een elektrische kachel met thermostaat een uitstekende combinatie van comfort, energie-efficiëntie, veiligheid en gemak, waardoor het een populaire keuze is voor veel huiseigenaren en verhuurders.

Soorten elektrische kachels met thermostaat

Convectie elektrische kachels

Convectie elektrische kachels werken door warme lucht door de kamer te blazen, waardoor de temperatuur snel en efficiënt stijgt. Deze kachels zijn vaak voorzien van een ingebouwde ventilator en een thermostaat, zodat u de temperatuur gemakkelijk kunt regelen en instellen.

Infrarood elektrische kachels

Infrarood elektrische kachels werken door infrarode straling uit te zenden, die direct op de objecten in de kamer gericht is. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte verwarming van de kamer, zonder dat er veel warme lucht wordt verplaatst. Deze kachels zijn vaak voorzien van een ingebouwde thermostaat en kunnen ook worden uitgerust met een timerfunctie voor extra gemak.

Radiant elektrische kachels

Radiant elektrische kachels werken door straling uit te zenden die direct op de objecten en personen in de kamer gericht is. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor gebruik in kleinere ruimtes, waar ze snel en efficiënt een comfortabele temperatuur kunnen bieden. Deze kachels zijn vaak voorzien van een ingebouwde thermostaat en kunnen worden uitgerust met functies zoals verstelbare thermostaten en programmerende timers.

In samenvatting zijn er drie hoofdtypen elektrische kachels met thermostaat, namelijk convectie elektrische kachels, infrarood elektrische kachels en radiant elektrische kachels. Elk type heeft zijn eigen unieke voordelen en is geschikt voor verschillende soorten toepassingen, dus het is belangrijk om deze te overwegen bij de aanschaf van een elektrische kachel met thermostaat.

Koopgids voor elektrische kachel met thermostaat

Vermogen en grootte

Het vermogen van een elektrische kachel is een belangrijke overweging bij de aanschaf ervan. Het vermogen bepaalt hoe snel de kachel de ruimte kan verwarmen en hoe groot de ruimte moet zijn waar de kachel gebruikt wordt. Overweeg ook de grootte van de kachel zelf, zodat deze gemakkelijk in de gewenste ruimte kan worden geplaatst.

Thermostaat en bediening

De thermostaat en bediening van een elektrische kachel zijn belangrijke factoren om te overwegen. Zorg ervoor dat de thermostaat gemakkelijk te bedienen is en de gewenste temperatuur nauwkeurig kan worden ingesteld. Sommige kachels zijn ook uitgerust met functies zoals verstelbare thermostaten en programmerende timers, die u extra controle en flexibiliteit bieden.

Veiligheid en keurmerken

Veiligheid is een belangrijk overweging bij de aanschaf van een elektrische kachel. Zorg ervoor dat de kachel is uitgerust met de juiste veiligheidsvoorzieningen, zoals beveiliging tegen oververhitting en kinderveiligheid. Het is ook aan te bevelen om te kiezen voor kachels met gerespecteerde keurmerken, zoals CE, RoHS of UL.

In samenvatting moet u overwegen het vermogen en de grootte van de kachel, de thermostaat en bediening, de veiligheid en keurmerken en de prijs en waar te kopen bij de aanschaf van een elektrische kachel met thermostaat. Door deze factoren te overwegen, kunt u de beste keuze maken voor uw specifieke behoeften en verwachtingen.

Conclusie

Elektrische kachels met thermostaat bieden een gemakkelijke en efficiënte manier om uw huis te verwarmen. Door te beschikken over een thermostaat, kunt u de temperatuur nauwkeurig regelen en uw energieverbruik optimaliseren. Bovendien zijn er veel verschillende soorten elektrische kachels op de markt beschikbaar, met verschillende vermogens en functies, zodat u kunt kiezen voor de kachel die het beste bij uw specifieke behoeften en verwachtingen past.

Bij de aanschaf van een elektrische kachel met thermostaat, is het belangrijk om overwegingen te geven aan vermogen en grootte, thermostaat en bediening, veiligheid en keurmerken en prijs en waar te kopen. Door deze factoren in overweging te nemen, kunt u een verantwoorde en goed geïnformeerde keuze maken voor uw nieuwe elektrische kachel.

In samenvatting bieden elektrische kachels met thermostaat een flexibele en efficiënte verwarming oplossing voor uw huis. Door de juiste keuze te maken, kunt u genieten van een comfortabele en energiezuinige verwarming, zonder zorgen over hoge energiekosten.

Auronic Elektrische Kachel – Convectorkachel met Thermostaat en Afstandsbediening - tot 22 m3 - 2000 W – Zwart

Onze favoriet

Na een koude avond is een warm huis onontbeerlijk en de Convectorkachel van Auronic biedt hier de oplossing voor. Dit elektrische apparaat is compact en gemakkelijk te verplaatsen naar elke kamer in je huis. Het is multi-instelbaar, heeft een modern design met luxe LED-display, is snel warm en bespaart op je gasrekening. Het wordt geleverd met een afstandsbediening en heeft een digitale thermostaat, antivries bescherming en overhitting beveiliging voor extra veiligheid. Bovendien kan het apparaat overal mee naar toe genomen worden. Bij Auronic ontwerpen ze dagelijks producten die je leven eenvoudiger maken.

Bekijk prijs