Convectorkachel

De beste convectorkachel van 2023

Heb je het wel eens koud gehad in de winter? Of ben je gewoon bang voor de koudste dagen van het jaar? Als jij een van die mensen bent die gewoon niet tegen de kou kan, dan overweeg je misschien om een convectorkachel aan te schaffen. Een convectorkachel is een type verwarmingseenheid die gebruik maakt van convectie - dat wil zeggen, warmte wordt via convectie van het verwarmingselement naar de lucht overgebracht. Convectie is een natuurlijk proces dat plaatsvindt in vloeistoffen en gassen en is verantwoordelijk voor het stijgen en dalen van de temperatuur in deze stoffen. Dus waarom zou u een convectorkachel in uw huis willen gebruiken? Welnu, convectieverwarmers zijn veel efficiënter dan andere soorten verwarmingseenheden en ze zijn ook veel goedkoper in gebruik. Daarnaast staan convectiekachels bekend om hun vermogen om de warmte gelijkmatig door een ruimte te verdelen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over hotspots of koude plekken. Klaar om je huis te verwarmen zonder al het gedoe? Laat een convectorkachel het werk doen!

Auronic Elektrische Kachel – Convectorkachel met Thermostaat en Afstandsbediening - tot 22 m3 - 2000 W – Zwart

Onze favoriet

De Convectorkachel van Auronic is een elektrische kachel met een compact formaat, waardoor hij gemakkelijk verplaatsbaar is naar elke gewenste ruimte in het huis. Het nieuwe design heeft een luxe LED-display met touch control en wordt geleverd met een afstandsbediening.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Gologi Elektrische Kachel - Verwarming elektrisch - Convectorkachel met thermostaat - Werkt via App en touch bediening - Tot 25m2 - 2000 watt - Zwart

2e beste keuze

Ben jij op zoek naar een manier om tijdens de wintermaanden extra verwarming in huis te krijgen? De elektrische verwarming van Gologi is een ideale oplossing die je gasrekening bespaart en comfort biedt. Het heeft een vermogen van 2000 watt en is multifunctioneel te gebruiken in verschillende ruimtes. 

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Convectorkachel - 3 Standen - Turbo - 2000 W - Draagbaar - Wit

3e beste keuze

Deze convectorkachel is een geruisloze elektrische verwarming die snel en efficiënt warmte creëert in gesloten, droge ruimtes zoals een zolder, schuur of verblijfsruimte. Met 3 vermogenstanden, waaronder een turbofunctie van 2000 Watt, en een traploos regelbare thermostaat.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit

Op deze pagina:

Wat is een convectorkachel en wat doet hij?

Op zoek naar een energiezuinige manier om je huis te verwarmen? Dan is een convectorkachel misschien wel de perfecte oplossing! Deze heaters gebruiken circulerende lucht om de ruimte snel en zonder veel lawaai of dampen op te warmen. Ze zijn populair voor badkamers en keukens, omdat dit warme ruimtes zijn die meerdere keren per dag worden gebruikt. Ze zijn ook zeer veelzijdig - u kunt ze op de vloer of het plafond plaatsen, afhankelijk van uw behoeften! Dus als u op zoek bent naar een verwarmingsoplossing die milieuvriendelijk en handig is, dan is een convectorkachel misschien wel de perfecte keuze voor u.

De top 5 van Coolblue

Duux Edge Smart Convector 1500W

De Duux Edge Smart Convector 1500W in de kleur grijs biedt flexibele plaatsing, zowel als wandmontage als vrijstaand met de bijgeleverde voeten. Het is een uitstekende keuze voor verwarming in huis, camping en garage. Met de afstandsbediening of de app kun je eenvoudig de temperatuur en het vermogen instellen, zonder je zetel te verlaten. Stel de kachel in en kom thuis in een comfortabel verwarmd huis.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Mill CO2200LEDMAX

Met de Mill CO2200LEDMAX kun je je ruimte tot 30 vierkante meter efficiënt verwarmen. De temperatuur en het wattage kun je naar wens aanpassen. Het hogere wattage zorgt ervoor dat de ruimte sneller opwarmt. De gewenste temperatuur kun je heel precies instellen dankzij de draaiknop en het display aan de zijkant. Je hoeft niet te kiezen tussen verwarming in je klushok of woonkamer, want dankzij de handgrepen is de CO2200MECMAX makkelijk te verplaatsen. De omval- en overhittingsbeveiliging zorgen voor extra veiligheid in elke ruimte.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Mill PA2000WIFI3

De Mill PA2000WIFI3 Wit is een verwarmingsoppervlakte voor een ruime woonkamer of garage tot 30 vierkante meter. Hij kan gemakkelijk aan de muur worden bevestigd met de meegeleverde onderdelen. Dankzij de timer-functie in de Millheat-app kun je de kachel op een vast tijdstip aanzetten. Als je weg gaat, schakelt de wegmodus de kachel automatisch over naar energiebesparing en wanneer je terugkomt, schakelt hij zichzelf weer aan. Hierdoor kom je altijd in een comfortabel verwarmd huis. De ingebouwde thermostaat zorgt ervoor dat de ruimte constant op de gewenste temperatuur blijft.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Eurom Alutherm 2500 Wifi

De Eurom Alutherm 2500 Wifi is een elektrische verwarming die geruisloos werkt en ideaal is voor in je woonkamer. Hierdoor kun je ongestoord genieten van je favoriete activiteiten zonder dat je wordt afgeleid door geluid. De kachel is geschikt voor verwarming van ruimtes tot 30 vierkante meter en maakt verbinding met de Eurom Smart app (voor zowel iOS als Android) waarmee je hem op afstand kunt bedienen. Maar als je liever geen app gebruikt, kun je hem ook op afstand bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Je kunt de kachel aan de muur hangen of op een voetstuk zetten, afhankelijk van jouw voorkeur. Let wel op, voor gebruik in de badkamer, is het verstandig om de handleiding te raadplegen voor de toegestane locaties.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Eurom Alutherm Verre 1000 Wifi

De Eurom Alutherm Verre 1000 Wifi is een stiller type convectorkachel met een glazen behuizing die je kunt plaatsen in je werk- of hobbykamer zonder je af te laten leiden door zoemend geluid. Het verwarmt ruimtes tot 11 vierkante meter en is gemakkelijk te bedienen via de Eurom Smart app of de meegeleverde afstandsbediening. Het geïntegreerde scherm houdt je op de hoogte van de tijd en de huidige kamertemperatuur en de eco-modus zorgt ervoor dat de temperatuur niet onder de 16°C daalt.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs

Hoe een convectorkachel te bedienen?

Als je op zoek bent naar een verwarmingssysteem dat snel een grote kamer of ruimte kan opwarmen, dan zijn convectoren de perfecte keuze. Ze gebruiken circulerende lucht om de warmte gelijkmatig door de kamer te verdelen, waardoor het een efficiënter verwarmingssysteem wordt. Bovendien hebben convectoren een kortere levensduur dan andere soorten verwarmingssystemen, dus vervang ze regelmatig. Tot slot, om te bedienen, opent u gewoon de klep en stelt u de luchtstroom in op het gewenste niveau.

Bediening van de convector

Er zijn veel voordelen van convectoren, vooral in woningen tijdens de wintermaanden. Door vloeistof of gas op te warmen met dit type kachel, is het mogelijk om snel een ruimte op te warmen zonder elektrische kachels te gebruiken die behoorlijk duur kunnen zijn. Om een convectorkachel veilig en effectief te gebruiken, volg je de instructies goed op en houd je de temperatuur in de gaten. Het is ook belangrijk op te merken dat convectiekachels het beste werken wanneer ze in de buurt van een warmtebron zoals een open vuur of radiator worden geplaatst.

De convectorkachel instellen

Het opzetten van een convectorkachel is eenvoudig - je hebt alleen wat ruimte nodig om hem te plaatsen, voldoende ventilatie en de gewenste temperatuur. Als je alles hebt ingesteld, wacht je gewoon tot de verwarming is opgewarmd voordat je hem gebruikt. Denk eraan om de temperatuur in de gaten te houden, zodat je niet oververhit of te warm wordt!

Uw kachel klaarmaken voor gebruik

Voordat u uw kachel in gebruik neemt, is het belangrijk om de instructies goed door te lezen. Zorg ervoor dat u uw kachel op een veilige en warme plaats plaatst en wees voorzichtig wanneer u hem verplaatst of er dichtbij staat. Zorg er ook voor dat u het schoon houdt - veeg het elke dag schoon en stofzuig het filter elke maand.

Soorten convectoren

Het is niet nodig om te lijden in het winterseizoen - convectoren kunnen helpen. Convectorkachels verschillen van traditionele elektrische kachels doordat ze convectie gebruiken om warmte te verdelen. Dit wordt gedaan door hete lucht rond een metalen verwarmingskern te laten circuleren. Geforceerde luchtconvectoren vertrouwen op een ventilator om de warmte te verdelen; stralende modellen gebruiken kookplaten of gloeilampen; en watergekoelde units gebruiken koud water dat rond de verwarmingskern circuleert om het koel te houden. Ongeacht de stijl bieden convectiekachels verschillende voordelen ten opzichte van traditionele elektrische kachels. Ze zijn energiezuiniger, omdat ze minder elektriciteit gebruiken om een ??kamer op te warmen; ze zijn stiller, omdat de ventilator minder vaak draait; en ze zijn comfortabeler, omdat de verwarming niet de hele kamer verwarmt. Bovendien kunnen convectiekachels in elke ruimte worden gebruikt, zelfs in de kelder, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor grotere kamers. Zorg ervoor dat u de instructies van de fabrikant zorgvuldig leest voordat u uw nieuwe kachel gebruikt

Infrarood straling

Er zijn veel voordelen aan het bezitten van een infrarood convectorkachel. Deze omvatten het feit dat ze geen dampen of lawaai produceren en kunnen worden gebruikt in slaapkamers, keukens en andere kleine ruimtes waar ruimte schaars is. Bovendien heeft convectieverwarming via infraroodstraling verschillende voordelen ten opzichte van traditionele elektrische kachels. Ze hebben over het algemeen een langere levensduur dan elektrische kachels, waardoor ze op de lange termijn kosteneffectiever zijn.

Geforceerde luchtconvectie

Geforceerde luchtconvectieverwarming is een type verwarming waarbij een ventilator wordt gebruikt om de warmte door de kamer te laten circuleren. Dit type kachel is perfect voor grotere ruimtes of kamers omdat het niet veel vloeroppervlak nodig heeft en kan worden geregeld door de snelheid van de ventilator aan te passen. Het nadeel van geforceerde convectieverwarming is dat het niet zo energiezuinig is als andere soorten kachels. In vergelijking met centrale verwarmingssystemen zijn convectiekachels met geforceerde lucht echter meestal goedkoper en gemakkelijker te installeren.

Vochtoverdracht

Vochtoverdracht is een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een verwarmingsoptie. Het helpt voorkomen dat de huid droog en oncomfortabel wordt, terwijl het ook de ruimte thermoreguleert om optimale temperaturen te bereiken. Er zijn drie soorten convectoren - open lucht, gesloten lus en stralend - elk met zijn eigen voor- en nadelen. Terwijl openluchtverwarmers afhankelijk zijn van natuurlijke convectiestromen, gebruiken convectoren met gesloten lus ventilatoren om de warmte effectiever door de kamer te laten circuleren dan stralingsconvectoren. Ten slotte werken warmtestralers door energie te reflecteren van nabijgelegen oppervlakken zoals water- of oliedruppels.

Stralingsverwarming

Stralingsverwarming is een vorm van convectie waarbij warmte rechtstreeks van de verwarming naar het te verwarmen object wordt overgebracht. Dit type verwarming maakt gebruik van een ventilator om de lucht snel te laten circuleren en wordt vaak gebruikt voor thermische isolatie of verwarming.

Conclusie

Een convectorkachel is een verwarmingsapparaat dat convectie gebruikt om de lucht te verwarmen. Deze verwarmingsmethode is efficiënter en zal minder snel thermische schade veroorzaken. Door te begrijpen hoe u een convectorkachel en de verschillende beschikbare typen moet bedienen, kunt u de beste kiezen voor uw specifieke behoeften.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een convectorkachel?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van convectoren, waaronder het feit dat ze het u gemakkelijker maken om een ??goede thermische balans in uw kamer te krijgen. Ze laten je ook toe om door de ruimte te bewegen, waardoor je gemakkelijker een goede luchtstroom krijgt en ervoor zorgt dat alle delen van je kamer gelijk worden verwarmd. Daarnaast worden convectoren vaak gezien als de beste keuze voor mensen met een gevoelige huid omdat ze werken door warme lucht te laten circuleren in plaats van directe blootstelling aan de verwarming. Dit is veel zachter voor de huid en helpt mogelijke irritatie of uitslag te voorkomen. Ten slotte kunnen convectieverwarmers ook de circulatie en luchtkwaliteit in uw huis verbeteren, waardoor ze gezondere opties zijn dan traditionele verwarmingsmethoden.

Is het veilig om een convectorkachel te gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding?

Er is geen definitief antwoord omdat het lichaam van elke moeder anders is en anders reageert op warmte. Een algemene vuistregel is echter dat u het gebruik van convectoren moet vermijden als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Bovendien, als u ooit twijfelt over de veiligheid van een verwarming, kunt u het beste voorzichtig zijn en deze niet gebruiken.

Hoe kies ik het juiste type convector voor mijn woning?

Bij het kiezen van de juiste convector voor uw huis, is het belangrijk om alle voor- en nadelen te overwegen. Hier zijn drie van de meest populaire typen:

1. Elektrische convectoren: elektrische convectoren zijn waarschijnlijk het meest populaire type vanwege hun bruikbaarheid, efficiëntie en laag energieverbruik. Ze werken door lucht op te warmen met behulp van een elektromotor, die vervolgens de lucht rond de verwarmingskern laat circuleren.

2. Gasconvectoren: gasconvectoren werken door verbranding van aardgas of propaan om de lucht buiten de heater op te warmen. Deze verwarmde lucht wordt vervolgens in de kachel gecirculeerd, waar het helpt om de kamer effectief op te warmen.

3. Olieconvectoren: olieconvectoren gebruiken hete olie als verwarmingsbron. De hete olie wordt rechtstreeks op het element gegoten, dat vervolgens de lucht eromheen verwarmt.

Hoe vaak moet ik mijn convectoren schoonmaken?

Om uw convectoren goed te laten functioneren, is het belangrijk om ze wekelijks schoon te maken. Om dit te doen, schroeft u de ventilator los en maakt u deze schoon voordat u hem weer plaatst. Veeg vervolgens alle oppervlakken die in contact komen met de kachel, zoals de deur en roosters, af met een vochtige doek. Maak uw convectoren één keer per week schoon door de ventilator en andere gebieden die aandacht nodig hebben, schoon te maken. Laat uw convectorkachel na het reinigen volledig afkoelen voordat u hem opbergt of weer gebruikt.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen bij het installeren of gebruiken van een convectorkachel?

Raadpleeg bij het installeren of gebruiken van een convectorkachel altijd een vakman. Dit komt omdat convectoren zeer snel opwarmen en binnen enkele minuten een ruimte gemakkelijk kunnen vullen met giftige hete lucht. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rond de kachel is - minstens 1,2 meter in alle richtingen - en zorg ervoor dat er geen meubels de weg blokkeren. Zorg er bovendien voor dat u de kachel in een goed geventileerde ruimte installeert, zodat de dampen van de kachel geen gezondheidsproblemen veroorzaken.

Auronic Elektrische Kachel – Convectorkachel met Thermostaat en Afstandsbediening - tot 22 m3 - 2000 W – Zwart

Onze favoriet

De Convectorkachel van Auronic is een elektrische kachel met een compact formaat, waardoor hij gemakkelijk verplaatsbaar is naar elke gewenste ruimte in het huis. Het nieuwe design heeft een luxe LED-display met touch control en wordt geleverd met een afstandsbediening. De heater is multifunctioneel en bespaart op de gasrekening. Het heeft een digitale thermostaat, is snel warm en heeft een overhitting beveiliging en antivries bescherming. De temperatuur is instelbaar tussen 5-50 graden en de opwarmtijd is 2-3 minuten. De verpakkingsinhoud omvat de kachel, poten, handleiding, afstandsbediening, batterij en bevestigingsmateriaal. Auronic ontwerpt en ontwikkelt producten die het dagelijks leven makkelijker maken.

Bekijk prijs