Elektrische wandkachels

Elektrische wandkachels

Wandkachels zijn onmisbaar in de winter en elektrische wandkachels zijn een van de meest populaire typen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken - u hoeft ze alleen maar aan te sluiten en aan te zetten - en ze zijn ook nog eens betaalbaar! In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten elektrische wandkachels en de voor- en nadelen van elk. We bieden ook een kopersgids om u te helpen bij het kiezen van de juiste elektrische wandkachels voor uw behoeften. Blijf deze winter dus lekker warm met behulp van elektrische wandkachels!

WH2018 Wandkachel

Onze favoriet

De Eurom WH2018 is een moderne wandkachel met een vermogen van 2000 Watt. Dankzij het keramische verwarmingselement is deze kachel veiliger en energie-efficiënter in gebruik. Hij kan eenvoudig worden bediend met een weektimer en afstandsbediening, waarmee je een schema voor de hele week kunt instellen en de kachel op afstand kunt inschakelen of uitschakelen.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Eurom Mon Soleil Display 400 Wi-Fi infrarood wandkachel - 400W - IP24

2e beste keuze

Het Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi infrarood paneel is een frameloos design model van 400 Watt, dat zowel aan de wand als staand te gebruiken is. Het paneel is voorzien van een ingebouwde thermostaat en is te verhogen met een extra thermostaat. Het paneel is gemakkelijk te bedienen via het display of via de Eurom Smart App.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Qlima EPH 1800 LCD - 28 m² elektrische verwarming - convector wandkachel 70m³ - elektrische verwarmingspaneel hangend - kantoor - verwarming - badkamer - woonkamer - slaapkamer - badkamerverwarming - warme lucht - panelheater-elektrische verwarming

3e beste keuze

De Qlima EPH 1800 LCD elektrische kachel is een betaalbare manier om tijdelijk te verwarmen en is ideaal voor gebruik in een kantoor of werkplaats of om bevriezing van leidingen te voorkomen. Het heeft een modern design en kan tegen de muur worden bevestigd en is beveiligd tegen oververhitting. Het heeft een automatische kamertemperatuurinstelling.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit

Op deze pagina:

Hoe werken elektrische wandkachels?

Elektrische wandkachels zijn een geweldige optie voor diegenen die hun kamer willen verwarmen zonder andere vormen van energie te gebruiken. Ze zijn er in veel verschillende merken en modellen en hebben een instelbaar temperatuurbereik om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Ze zijn ook zeer energiezuinig en vergen minimaal onderhoud. De meeste elektrische wandkachels gebruiken elektriciteit om lucht op te warmen, die vervolgens door de kamer circuleert. Dit verwarmingsproces wordt vervolgens naar het gebied geleid dat u wilt opwarmen.

El Fuego elektrische glas convectorkachel 2000 W - Zwart - Verwarming - Wandkachel

Deze elektrische convector biedt kracht en veelzijdigheid en is ook geschikt voor wandmontage. Het heeft een elegant glazen front over het volledige oppervlak en een state-of-the-art, slank ontwerp. Met de ingebouwde thermostaat en automatische regeling kun je de gewenste temperatuur instellen en handhaven, terwijl de bediening plaatsvindt via een afstandsbediening of touch-bedieningspaneel op het apparaat zelf. Het apparaat beschikt ook over een groot, zelfverlichtend LCD-scherm en een geïntegreerde oververhittingsbeveiliging. De afmetingen zijn ca. 79 x 49 x 22,5 cm (incl. voeten), het nominale vermogen is 2000 W, er zijn 2 vermogensniveaus (1000/2000 W) en de thermostaat is regelbaar tussen 15 - 50° C.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
ZAAK. Thermo 800 Watt infrarood verwarmingspaneel wandkachel 16 m2 - Alleen wandmontage - Met stekkerthermostaat - IP44 - 120 x 60 cm

Onze infraroodwandverwarming is een innovatieve en energiezuinige oplossing voor verwarming. Het verwarmt levende wezens en voorwerpen in de directe buurt in plaats van de lucht, waardoor de voorverwarmingstijd korter is en het dus energiezuiniger is dan conventionele verwarmingssystemen. Het verwarmingssysteem is gecertificeerd met een IP44 beschermingsklasse en heeft een GS-certificaat, waardoor de verwarming optimaal beveiligd is en garandeert ook een duurzame en hoogwaardige verwarming. Ons systeem bevat 28 verschillende routineprogramma's die je naar wens kunt instellen, inclusief een stopcontactthermostaat, en heeft een open vensterdetectie die het verwarmingssysteem uitschakelt wanneer het raam open staat. Onze verwarming is alleen geschikt voor wandmontage.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
ZAAK. ASM 450 Watt infrarood verwarmingspaneel wandkachel 13 m2 - Alleen wandmontage of plafondmontage

De ZAAK ASM infraroodverwarming is een ruimtebesparende en gezonde verwarming, ideaal voor mensen met een allergie of astma. Het verwarmt de ruimte door middel van natuurlijke infraroodstralen, die snel en direct voor een aangenaam warmteklimaat zorgen. De verwarming is reukloos, geruisloos en beschikt over een thermostaat, zodat je de kamertemperatuur altijd aan je individuele wensen kunt aanpassen. Deze verwarming wordt opgehangen en is alleen voorzien van een aan/uit functie en heeft een garantie van 2 jaar.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Zilan - Energiezuinig Keramische kachel - Stille Wandkachel - 2000 watt - ip22 waterproof

De Zilan Wallheater 2000 biedt een efficiënte manier om een kamer of badkamer snel en stil te verwarmen. Het keramische verwarmingselement zorgt voor een lager energieverbruik en stilte, en de kachel is uitgerust met temperaturen van 10 tot 49 graden, afstandsbediening, overhittingsbeveiliging en een timer. Bovendien heeft de wall heater de unieke functie van Open Window Detection en de mogelijkheid om ook als ventilator te dienen. Het product is gemakkelijk op te hangen en geschikt voor een ruimte tot 25 m2.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs

Hoe de grootte van uw huis te meten voor een elektrische wandverwarmer?

Om de grootte van uw huis te meten voor een elektrische wandkachels, moet u de vierkante meters van uw huis berekenen. Zodra je dit hebt gedaan, kies je een model dat compatibel is met de hoeveelheid stroom die beschikbaar is in je huis en lees je de instructies van de fabrikant zorgvuldig door voor de installatie! Elektrische wandkachels gebruiken elektriciteit om warmte op te wekken, wat betekent dat u hier rekening mee moet houden bij het berekenen van hoeveel wattage (in volt) nodig is om de verwarming te laten werken.

Voor- en nadelen van elektrische wandkachels

Bent u op zoek naar een manier om uw huis te verwarmen in de koudere maanden? Dan zijn elektrische wandkachels wellicht een goede optie voor u. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals het feit dat ze niet werken in warme klimaten, wegen de algemene voordelen van elektrische wandkachels ruimschoots op tegen deze. Elektrische wandkachels zijn bijvoorbeeld betaalbaar en makkelijk in gebruik. Bovendien werken ze het beste in klimaten waar het het hele jaar door koud is. Dus als u in een kouder deel van Noord-Amerika woont, zijn elektrische wandkachels wellicht de perfecte oplossing voor u.

Soorten elektrische wandkachels

Elektrische wandkachels zijn er in drie soorten - luchtbron, grondbron en stralingsbron - elk met zijn eigen voor- en nadelen. Stralingswandkachels, ook wel ruimteverwarmers genoemd, gebruiken golven van energie om een ??kamer te verwarmen. Luchtverwarmers werken door de kamer te verwarmen met luchtstroom van een motor. Grondverwarmers gebruiken warm water om de kamer te verwarmen; dit type komt veel voor in Europa. welk type elektrische wandkachels u ook kiest, zorg ervoor dat u de beoordelingen leest en de beste kiest voor uw behoeften.

Wandkachels met elektrisch paneel

Als u op zoek bent naar een energiezuinige manier om uw huis te verwarmen, dan zijn elektrische paneelwandkachels de perfecte keuze. Ze verbruiken niet alleen heel weinig elektriciteit, maar ze zijn er ook in verschillende maten en stijlen die bij elk huis passen. Bovendien kun je ze bedienen met een app of een afstandsbediening - waardoor je totale flexibiliteit hebt als het gaat om het 's nachts verwarmen van je kamer. Het belangrijkste is dat elektrische paneelwandkachels verwarmingselementen hebben die gelijkmatig over het paneel zijn verdeeld - dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling door de hele kachel. Dus of je nu extra warmte nodig hebt tijdens de wintermaanden of gewoon de boel warm wilt houden tijdens die koude zomeravonden, elektrische paneelwandkachels zijn perfect voor jou!

Elektrische wandconvectoren

Elektrische convector-wandkachels zijn de perfecte keuze voor grote ruimtes omdat ze de warmte gelijkmatig over de kamer verdelen. Ze zijn er in twee soorten - op basis van straling en geforceerde lucht. Stralingswandkachels gebruiken licht om de kamer op te warmen, terwijl geforceerde luchtwandkachels afhankelijk zijn van een ventilator om de warme lucht door de kamer te laten circuleren. Convector-wandkachels zijn veruit het meest populaire type elektrische kachel, dankzij hun strakke design en eenvoudige installatie.

Elektrische radiator wandkachels

Elektrische wandradiatoren zijn de perfecte keuze voor kleine ruimtes. Ze worden geleverd met een afstandsbediening, zodat je snel de temperatuur kunt wijzigen zonder dat je uit je stoel hoeft te komen. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in zowel residentiële als commerciële omgevingen. Ook is de thermostaat instelbaar, waardoor het gemakkelijk is om de juiste temperatuur te krijgen. Ze zijn stil, zodat u de mensen om u heen niet stoort tijdens het verwarmen van uw kamer of kantoorruimte.

Conclusie

Wilt u uw huis verwarmen bij koud weer? Zoek niet verder dan elektrische wandkachels! Deze kachels gebruiken elektriciteit om de lucht in je kamer op te warmen, waardoor het veel comfortabeler is om in te wonen. Niet alleen dat, elektrische wandkachels zijn ook een milieuvriendelijkere optie, omdat ze geen schadelijke dampen afgeven. Als je overweegt te investeren in een elektrische wandkachels, lees dan zeker onze blog voor alle informatie die je nodig hebt. We hebben ook een lijst opgenomen met de verschillende soorten elektrische wandkachels die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. klaar om te beginnen? Klik op onderstaande link om vandaag nog je huis te verwarmen!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste eigenschappen van elektrische wandverwarmers?

Als u op zoek bent naar een elektrische wandverwarmer die bij uw stijl past en bespaart op energiekosten, overweeg dan om voor een van deze modellen te kiezen. Enkele van de beste eigenschappen van elektrische wandverwarmers zijn dat ze in verschillende maten, vormen en kleuren verkrijgbaar zijn. Zo vind je gemakkelijk de perfecte kachel voor jouw ruimte. Bovendien hebben elektrische wandverwarmers meestal een afstandsbediening, zodat u ze overal in huis kunt bedienen. En last but not least, elektrische wandverwarmers hebben vaak automatische uitschakelingen en timers om te helpen besparen energie.

Zijn elektrische wandverwarmers energiezuinig?

Elektrische wandverwarmers zijn inderdaad energiezuinig, wat fijn is voor mensen die energie en geld willen besparen. Ze produceren ook heel weinig geluid, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die in alle rust willen slapen. Wandverwarmers verbruiken minder energie dan andere verwarmingsopties zoals gas of olie, zijn gemakkelijker te onderhouden en kunnen op de muur worden aangesloten, of je ze nu gebruikt of niet - waardoor ze een duurzame keuze zijn.

Moet ik de buitenkant van mijn huis isoleren voordat ik een elektrische wandverwarming installeer?

Het is niet nodig om de buitenkant van uw huis te isoleren voordat u een elektrische wandverwarming installeert. Elektrische wandverwarmers gebruiken elektriciteit om thermische energie om te zetten in elektrische energie, en aangezien ze aan de binnenkant van uw muren worden geïnstalleerd, hebben ze geen negatieve invloed op de buitenkant of het isolatieniveau van uw huis.

Waar moet u op letten bij het installeren van een elektrische wandverwarming?

Wees altijd voorzichtig bij het installeren van een elektrische wandverwarmer en volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op. Elektrische wandverwarmingen verbruiken minder energie dan traditionele wandverwarmingen op gas of olie, dus zorg ervoor dat de verwarming in een ruimte wordt geplaatst met voldoende ventilatie om oververhitting te voorkomen. Bovendien produceren elektrische wandkachels veel warmte, dus zorg ervoor dat de kachel ver genoeg uit de buurt van andere objecten of muren wordt geplaatst om brandgevaar te voorkomen.

Hoe moet ik een elektrische wandverwarming voor mijn huis op maat maken?

Om een elektrische wandverwarmer voor in huis op maat te maken, moet je eerst de breedte en lengte van je muur opmeten. Vervolgens moet je een kachel kiezen die hetzelfde of iets groter is dan de breedte en lengte van je muur. Zorg er ten slotte voor dat u de instructies van de kachel zorgvuldig leest om een juiste installatie te garanderen. Houd er rekening mee dat elektrische wandverwarmers in verschillende wattages verkrijgbaar zijn - zoek er een die bij je past. Wandverwarmers met een hoger wattage zullen meer warmte produceren, terwijl die met een lager wattage minder energie verbruiken.

WH2018 Wandkachel

Onze favoriet

De Eurom WH2018 is een moderne wandkachel met een vermogen van 2000 Watt. Dankzij het keramische verwarmingselement is deze kachel veiliger en energie-efficiënter in gebruik. Hij kan eenvoudig worden bediend met een weektimer en afstandsbediening, waarmee je een schema voor de hele week kunt instellen en de kachel op afstand kunt inschakelen of uitschakelen. De kachel beschikt over een zwenkfunctie en een duidelijk af te lezen LED-scherm. Hij is geschikt voor thuis, op kantoor of in de garage.

Bekijk prijs