Elektrische kachel 500 watt

Elektrische kachel 500 watt kopen?

Bent u op zoek naar een energiezuinige en efficiënte manier om uw huis of kantoor te verwarmen? Een elektrische kachel van 500 watt kan de ideale oplossing zijn. In dit artikel ontdekt u alles wat u moet weten over elektrische kachels van 500 watt, inclusief de voordelen, nadelen, verschillende soorten, energiebesparende tips en veiligheidsmaatregelen. Met de juiste kennis kunt u een weloverwogen beslissing nemen en genieten van een warme en comfortabele omgeving in uw ruimte, zonder dat dit ten koste gaat van energie-efficiëntie en veiligheid. Lees verder om meer te weten te komen over elektrische kachels van 500 watt en hoe u de beste keuze kunt maken voor uw behoeften.

Stopcontact verwarming - Elektrische Kachel - Keramische Stopcontact Verwarming 500w - Wonder Heater - Plug In - Mini Kachel - Mini Heater - Badkamerkachel

ervoor zorgen dat je het lekker warm hebt in huis of kantoor. Wil je kosten besparen op je energierekening en het toch lekker warm hebben in huis of kantoor? Dan is de mini heater van Qualitá® de ideale oplossing. Met deze heater kun je eenvoudig plaatselijk verwarmen en kun je de temperatuur instellen met de timerfunctie. De heater is energiebesparend, stil in gebruik en heeft een praktisch design. Zo kun je het plaatselijk lekker warm maken en bespaar je op hoge energiekosten. Met de mini heater van Qualitá® kun je kosten besparen op je energierekening en het toch lekker warm hebben in huis of kantoor. De heater is eenvoudig te gebruiken door hem in het stopcontact te klikken en heeft een praktisch design waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. Ook is hij voorzien van een afstandsbediening waarmee je de heater kunt bedienen. Daarnaast is de heater energiebesparend, stil in gebruik en heeft hij een timerfunctie. Zo kun je de temperatuur instellen en het plaatselijk lekker warm maken. De heater kan plekken tot wel 10 vierkante meter binnen enkele minuten volledig verwarmen en heeft een temperatuurbereik van tussen de 15 en de 32 graden. Zo kun je dus rustig doorslapen en bespaar je veel geld op de lange termijn.

 • Gebruiksgemak
 • Duurzaamheid
 • Gebruiksvriendelijk
Klik voor de beste prijs
eThings Elektrische verwarming Luxe ? Mini heater ? Elektrische kachel ? Straalkachel ? Kleine bureau verwarming ? Ventilatiekachel ? Ideaal voor thuiswerken, naast de bank of kleine kamer ? 500 watt ? Energie besparend ? Snel opwarmen

. Verwarm je studeer- werk- chillplek met deze mini keramische Luxe heater. Met een maximaal vermogen van 500 watt en een prijsplafond, is deze energiebesparende elektrische kachel ideaal voor dagelijks gebruik. De brede straling zorgt voor een comfortabele warmte om je heen, terwijl de stille ventilator zorgt voor een goede effectieve verspreiding. Bovendien is het brandvertragend ABS materiaal extra stil. Nooit meer koude handen of voeten met deze energiebesparende kachel!

 • Gebruiksgemak
 • Duurzaamheid
 • Gebruiksvriendelijk
Klik voor de beste prijs
Eurom - Convector kachel - 500 Watt - 230 Volt

De Eurom CK501R is een kleine, energiezuinige vorstmonitor die een maximaal vermogen van 500 Watt heeft. Het product is voorzien van een temperatuurregelaar en een oververhittingsbeveiliging en is alleen geschikt voor geïsoleerde ruimtes of voor incidenteel gebruik. Het vloermodel heeft een voedingsspanning van 220 - 240 V / 50 Hz, een kabellengte van 1,5 m en afmetingen van 12,5 x 29,5 x 29,5 x 28 cm met een gewicht van 1 kg. Het product is niet geschikt voor buitengebruik of in ruimtes kleiner dan 5m2.

 • Gebruiksgemak
 • Duurzaamheid
 • Gebruiksvriendelijk
Klik voor de beste prijs

Waarom een elektrische kachel van 500 watt?

Bij het zoeken naar de juiste verwarming voor uw huis of kantoor, kan een elektrische kachel van 500 watt een uitstekende keuze zijn. Elektrische kachels zijn populair vanwege hun gebruiksgemak, draagbaarheid en energiezuinigheid. Maar waarom zou u kiezen voor een elektrische kachel van 500 watt? In dit artikel bespreken we de voordelen, nadelen, soorten kachels, energiezuinigheid en veiligheidsaspecten van een 500 watt elektrische kachel.

Voordelen van een elektrische kachel van 500 watt

 1. Energiezuinig: Een elektrische kachel van 500 watt verbruikt minder energie dan hogere wattages, wat kan leiden tot lagere energiekosten.
 2. Compact formaat: Deze kachels zijn meestal kleiner en lichter, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen zijn.
 3. Geruisloos: In vergelijking met grotere kachels, maken elektrische kachels van 500 watt minder geluid.
 4. Snelle opwarming: Een kachel van 500 watt kan snel een ruimte opwarmen, waardoor u niet lang hoeft te wachten op een comfortabele temperatuur.

Nadelen van een elektrische kachel van 500 watt

 1. Beperkt verwarmingsvermogen: Een kachel van 500 watt is niet geschikt voor het verwarmen van grote ruimtes, omdat het verwarmingsvermogen beperkt is.
 2. Extra energiekosten: Hoewel deze kachels energiezuiniger zijn dan hogere wattages, kunnen ze toch extra energiekosten met zich meebrengen.
 3. Niet geschikt voor langdurig gebruik: Langdurig gebruik kan leiden tot oververhitting, waardoor de levensduur van de kachel kan worden verkort.

Soorten elektrische kachels van 500 watt

Er zijn verschillende soorten elektrische kachels van 500 watt op de markt. Laten we enkele van de meest populaire soorten bespreken:

Paneelkachels

Paneelkachels zijn dunne, platte kachels die aan de muur kunnen worden bevestigd of vrijstaand kunnen worden geplaatst. Er zijn twee soorten paneelkachels: infraroodpaneelkachels en convectiepaneelkachels.

Infraroodpaneelkachels

Infraroodpaneelkachels werken door infraroodstraling uit te zenden, die objecten en mensen in de kamer direct verwarmt. Dit zorgt voor een snelle en gerichte warmte, waardoor ze zeer geschikt zijn voor kleine ruimtes.

Convectiepaneelkachels

Convectiepaneelkachels verwarmen de lucht in de kamer, die vervolgens circuleert en de omgevingstemperatuur verhoogt. Ze zijn geschikt voor kleine tot middelgrote ruimtes en bieden een meer gelijkmatige warmteverdeling dan infraroodpaneelkachels.

Keramische kachels

Keramische kachels maken gebruik van keramische verwarmingselementen om warmte te genereren. Ze zijn energiezuinig en veilig, omdat het keramische materiaal niet heet genoeg wordt om brandgevaar te veroorzaken. Keramische kachels zijn geschikt voor kleine ruimtes en kunnen zowel vrijstaand als aan de muur worden gemonteerd.

Oliegevulde radiatoren

Oliegevulde radiatoren zijn elektrische kachels met metalen ribben gevuld met warmteoverdragende olie. Deze kachels zijn stil en energiezuinig, en bieden een gelijkmatige warmteverdeling. Ze zijn ideaal voor langdurig gebruik en kunnen zowel vrijstaand als aan de muur worden bevestigd.

Energiezuinigheid en besparingen

Energieverbruik berekenen

Om het energieverbruik van uw 500 watt elektrische kachel te berekenen, kunt u de volgende formule gebruiken:

Energieverbruik (kWh) = wattage (W) × gebruikstijd (uren) ÷ 1.000

Bijvoorbeeld, als u uw 500 watt kachel 4 uur per dag gebruikt:

Energieverbruik = 500 × 4 ÷ 1.000 = 2 kWh

Tips voor energiebesparing

 1. Plaats de kachel dicht bij de plek waar u verwarming nodig heeft om gerichte warmte te bieden.
 2. Gebruik een thermostaat om de temperatuur te regelen en energieverspilling te voorkomen.
 3. Isoleer uw huis om warmteverlies te minimaliseren en het energieverbruik te verminderen.
 4. Schakel de kachel uit wanneer u de ruimte verlaat of geen verwarming meer nodig heeft.

Veiligheid en onderhoud

Veiligheidstips

 1. Plaats de kachel op een vlakke, stabiele ondergrond om omvallen te voorkomen.
 2. Houd brandbare materialen op veilige afstand van de kachel om brandgevaar te verminderen.
 3. Gebruik een kachel met oververhittingsbeveiliging om het risico op oververhitting en brand te minimaliseren.
 4. Trek de stekker uit het stopcontact wanneer de kachel niet in gebruik is om onbedoelde activering te voorkomen.
 5. Laat de kachel niet onbeheerd achter, vooral niet in de buurt van kinderen en huisdieren.

Onderhoud en levensduur

 1. Maak de kachel regelmatig schoon om stofophoping te voorkomen, wat de prestaties en veiligheid kan beïnvloeden.
 2. Controleer de elektrische bedrading op tekenen van slijtage en vervang indien nodig.
 3. Vervang versleten of beschadigde onderdelen om de levensduur van de kachel te verlengen.
 4. Bewaar de kachel op een droge, koele plaats wanneer deze niet in gebruik is om vochtschade te voorkomen.

Conclusie

Een elektrische kachel van 500 watt is een uitstekende keuze voor het verwarmen van kleine ruimtes, zoals slaapkamers, kantoren en badkamers. Ze zijn energiezuinig, compact en geruisloos, waardoor ze ideaal zijn voor dagelijks gebruik. Door de juiste soort kachel te kiezen en rekening te houden met energiebesparing, veiligheid en onderhoud, kunt u genieten van een comfortabele en warme omgeving in uw huis of kantoor.

Veelgestelde vragen

Zijn elektrische kachels van 500 watt geschikt voor grote ruimtes?

Nee, elektrische kachels van 500 watt zijn meestal niet geschikt voor grote ruimtes. Ze zijn ontworpen voor het verwarmen van kleinere ruimtes en kunnen in grotere ruimtes onvoldoende warmte leveren.

Hoe lang duurt het voordat een elektrische kachel van 500 watt een kamer verwarmt?

Dit is afhankelijk van de grootte van de kamer en het type kachel. Infraroodpaneelkachels verwarmen snel, terwijl convectiepaneelkachels en oliegevulde radiatoren langzamer opwarmen.

Zijn elektrische kachels van 500 watt veilig?

Over het algemeen zijn elektrische kachels van 500 watt veilig, zolang u de veiligheidstips in acht neemt, zoals het plaatsen van de kachel op een stabiele ondergrond en het vermijden van brandbare materialen in de buurt van de kachel.

Hoeveel kost het om een elektrische kachel van 500 watt te gebruiken?

Dit is afhankelijk van het energietarief in uw regio en de gebruikstijd van de kachel. Gebruik de formule in het artikel om het energieverbruik en de kosten te berekenen.

Welk type elektrische kachel van 500 watt is het beste voor mijn situatie?

Dit hangt af van uw specifieke behoeften en de grootte van de ruimte die u wilt verwarmen. Infraroodpaneelkachels zijn geschikt voor snelle, gerichte warmte, terwijl convectiepaneelkachels en oliegevulde radiatoren een meer gelijkmatige warmteverdeling bieden. Keramische kachels zijn een goede keuze als u een veilige en energiezuinige optie zoekt.