Camping kachel

De beste camping kachel van 2023

Als je graag gaat kamperen, weet je hoe belangrijk het is om de juiste uitrusting te hebben voor elk seizoen. In de zomer heb je misschien genoeg aan een tent en een slaapzak, maar als het kouder wordt, kan het een uitdaging zijn om warm te blijven in je tent of caravan. Gelukkig zijn er tegenwoordig elektrische kachels die speciaal ontworpen zijn voor gebruik op de camping. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over camping kachels.

Good lifehacks Energie Besparende Elektrische Kachel - Ventilatorkachel - 4 Verschillende Standen - 1100 Watt - LED Nachtlampje - Overhittingsbeveiliging - Geluidstil 20dB - Retro Model - Wit

Onze favoriet

De Good lifehacks elektrische ventilatorkachel is de perfecte oplossing voor het verwarmen van kleine ruimtes. De kachel is eenvoudig te bedienen en te verplaatsen dankzij de 3 verschillende ventilatorstanden, de regelbare thermostaat en het geïntegreerde handvat. Veiligheid staat voorop dankzij de oververhittingsbeveiliging en het kinderslot. Daarnaast is de kachel ook een sfeervol nachtlampje en wordt deze geleverd met 12 maanden fabrieksgarantie.

 • Kwaliteit
 • Duurzaamheid
 • Gebruiksvriendelijk
luxe elektrische kachel wit - 14 x 14 x 20 cm - 1200W - infrarood verwarmingspaneel - elektrische verwarming - infrarood verwarming - infrarood paneel - infrarood kachel -

2e beste keuze

De Oneiro elektrische kachel is een veilige en energiezuinige oplossing om je kamer te verwarmen zonder veel geld uit te geven. Met 2 warmtestanden, omval- en oververhittingsbeveiliging en de mogelijkheid om tot 20 m² te verwarmen, biedt de kachel een efficiënte manier om je kamer te verwarmen. De kachel is compact en duurzaam en kan binnen enkele seconden worden opgewarmd. Bespaar op kosten en geniet van een warme kamer met de Oneiro elektrische kachel.

 • Kwaliteit
 • Duurzaamheid
 • Gebruiksvriendelijk
Clean Air Optima® CA-904B - 2in1 Design Ventilator Elektrische Kachel - Digitale thermostaat instelbaar 15-35°C

3e beste keuze

De Clean Air Optima Design PTC ventilatorkachel CA-904B is een 2-in-1 verwarming en ventilator met een vermogen van 1000/2000 Watt en een digitale thermostaat instelbaar tussen 15-35°C. Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 40m² / 100m³ en heeft een stoffilter, kantelbeveiliging en dubbele oververhittingsbeveiliging. De regelbare thermostaat zorgt voor een bijverwarming van de binnenruimte, terwijl de ventilator zorgt voor verkoeling tijdens warme dagen.

 • Kwaliteit
 • Duurzaamheid
 • Gebruiksvriendelijk

Op deze pagina:

Waarom kiezen voor een camping kachel?

Er zijn verschillende redenen waarom een elektrische kachel een goede keuze kan zijn voor kampeerders. Ten eerste zijn elektrische kachels veiliger dan gas- of oliekachels. Ze hebben geen open vuur of hete oppervlakken die brandgevaar kunnen opleveren. Ten tweede zijn elektrische kachels vaak compact en lichtgewicht, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn op de camping. En ten derde is een elektrische kachel vaak gemakkelijk te bedienen en te onderhouden.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een camping kachel?

Als je op zoek bent naar een elektrische kachel voor op de camping, zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Vermogen: Het vermogen van de kachel bepaalt hoeveel warmte hij kan genereren. Voor kampeerders is een kachel met een vermogen tussen de 500 en 1500 watt meestal voldoende.
 • Type kachel: Er zijn verschillende soorten elektrische kachels, zoals convectiekachels en stralingskachels. Convectiekachels zijn goed in het verwarmen van grote ruimtes, terwijl stralingskachels gerichter warmte afgeven. Kies een type dat past bij jouw behoeften.
 • Veiligheid: Zorg ervoor dat de kachel over de juiste veiligheidsvoorzieningen beschikt, zoals oververhittingsbeveiliging en een omvalbeveiliging.
 • Energieverbruik: Elektrische kachels kunnen behoorlijk wat energie verbruiken. Kijk daarom naar het energieverbruik en de efficiëntie van de kachel.
 • Mobiliteit: Als je de kachel vaak moet verplaatsen, kies dan voor een model dat licht en compact is en een handvat heeft.

Hoe gebruik je een camping kachel?

Als je een elektrische kachel op de camping wilt gebruiken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Zorg ervoor dat de kachel op een vlakke ondergrond staat en niet in de buurt van brandbaar materiaal.
 • Gebruik alleen een verlengsnoer als dat nodig is, en kies een snoer met voldoende vermogen om de kachel te kunnen voeden.
 • Houd de kachel uit de buurt van vochtige plekken en zorg ervoor dat hij niet nat wordt.
 • Schakel de kachel uit als je gaat slapen of als je de tent verlaat.
 • Controleer regelmatig de kachel en het snoer op beschadigingen.

Conclusie

Een elektrische kachel kan een goede investering zijn voor kampeerders die comfortabel willen kamperen in elk seizoen. Door op de juiste factoren te letten bij het kiezen van een kachel en de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen, kun je veilig en comfortabel genieten van je kampeerervaring. Kies een model dat past bij jouw behoeften en geniet van de warmte en gezelligheid die een elektrische kachel kan bieden op de camping.