Oliekachel

Oliekachel

In de koudere maanden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis gelijkmatig en efficiënt opwarmt. Dit is waar oliekachels van pas komen - als een kosteneffectieve en efficiënte manier om uw huis te verwarmen. Als je op zoek bent naar de beste oliekachel voor in huis, lees dan verder! Op deze pagina leert u over de verschillende soorten olieverwarmers die op de markt verkrijgbaar zijn, hoe u de beste voor uw behoeften kiest en hoe u deze correct gebruikt. Daarnaast komt u meer te weten over de kosten van olieverwarmers en de factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een oliekachel. Dus lees verder om alles te weten te komen over olieverwarmers!

Teesa TSA8035 - Oliekachel, 800 Watt (7 ribben)

Onze favoriet

De TSA8035 oliekachel is een snelle en eenvoudige oplossing voor koude avonden en bevroren handen, met een vermogen van 800 Watt en 7 verwarmingsribben. Het beschikt over een instelbare thermostaat en automatische temperatuurregeling, een oververhittingsbeveiliging voor extra veiligheid, en een handgreep voor gemakkelijke verplaatsing.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
OlieKachel Elektrisch voor Binnen – Elektrische Verwarming - 2000 Watt – 3 Warmtestanden - Zwart

2e beste keuze

Deze elektrische oliekachel biedt de perfecte oplossing voor een comfortabele en warme winter. Met een maximaal vermogen van 2000 Watt is het geschikt voor ruimtes tot 25 m2 en heeft een keuze uit 3 verschillende warmtestanden. Dankzij de instelbare thermostaat en de slimme veiligheidsuitschakeling is het veilig en verantwoord in gebruik.  

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
TROTEC IRO 15 Infrarood-oliekachel - 220 - 240 V / 50 Hz

3e beste keuze

De TROTEC IRO 15 Infrarood-oliekachel is een krachtige verwarmingstechniek die warmte afstraalt door middel van lichtgolven. Deze stralingswarmte verwarmt voorwerpen en oppervlaktes direct, zonder stof op te wervelen en ongehinderd door wind. De IRO 15 is volledig compatibel met diesel en Stookolie EL en heeft een tankinhoud van 10.56 liter. Bovendien verwarmt deze infrarood-oliekachel efficiënt

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit

Op deze pagina:

Hoe u de beste oliekachel voor uw huis kiest?

Er zijn verschillende soorten oliekachels om uit te kiezen, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen welke het beste bij uw huis past. Om het u gemakkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld met enkele belangrijke punten waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een oliekachel. Ten eerste is het belangrijk om de verschillende soorten olieverwarmers te begrijpen die beschikbaar zijn. Er zijn elektrische, gas- en oliekachels, en elk heeft zijn eigen unieke reeks kenmerken en voordelen. Ten tweede is het belangrijk om te overwegen hoe groot uw huis is en wat voor soort verwarmingssysteem u wilt. Ten derde, als je eenmaal de keuzes hebt beperkt, test je de verschillende modellen persoonlijk voordat je een aankoop doet. Tot slot, wees altijd voorzichtig bij het gebruik van een buitenverwarmer - lees eerst de veiligheidsinstructies!

Bekijk deze ook eens:

TROTEC Oliekachel IDX 31 D

De IDX 31 D is een robuuste en verrijdbare directgestookte oliekachel met een brandstoftank van 38 liter inhoud. Het onderstel is verrijdbaar voor eenvoudige verplaatsing. De thermostaat is traploos instelbaar en heeft digitale displays voor de gewenste en daadwerkelijke temperatuur. Het tanklampje geeft nauwkeurige informatie over de brandstofvoorraad. De IDX 31 D is uitgerust met elektronische vlambeveiliging en oververhittingsbescherming voor maximale operationele veiligheid. Bovendien beschikt de kachel over roestvrijstalen brandkamer, stevige dubbelwandige behuizing en automatisch uit- en aanschakelen bij het bereiken van de gewenste temperatuur.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
TROTEC IDE 30 Indirect gestookte oliekachel (30 kW verwarmings vermogen)

De IDE 30 oliegestookte kachel biedt een budgetbesparende oplossing voor standaard verwarmingstaken en heeft een nominaal verwarmingsvermogen van 30 kW en een luchthoeveelheid van 760 m³/h. De kachel is uitgerust met een Danfoss®-inspuitpomp voor de brandstoftoevoer en een eenvoudig toegankelijk brandstoffilter. De geïntegreerde thermostaat heeft een dubbele indicatie voor instelwaarde en werkelijke waarde en er is ook een optie voor een externe thermostaat. Andere kenmerken van de IDE 30 zijn elektronische vlambeveiliging, oververhittingsbeveiliging, een RVS-verbrandingskamer en een onderstel voor eenvoudig verplaatsen. De verwarming is indirect, de aansluitspanning is 230 V / 50 Hz en het geluidsniveau bij een afstand van 1 m is 75 dB (A). De tankinhoud is 50 l en de afmetingen zijn 1107 x 498 x 766 mm met een gewicht van 34,2kg.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
NVERTER 5008 - 3200 watt - Elektronische oliekachel - 24H programmering - CO2 detector - Kinderbeveiliging

De 5L-tank, die een verwarming van maximaal 130m³ mogelijk maakt, is uitgerust met een vergassing hitteschild brander zonder scherm, evenals een elektronische thermostaat met 24 uur programmering. Een hoorbaar brandstofniveau alarm, zelfdiagnose systeem en veiligheid voor CO en O2 zijn ook aanwezig. Bovendien biedt de infrarood CO2 detector extra bescherming en is het systeem kindveilig en voorzien van anti-kantelbeveiliging.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs

Hoe een oliekachel te gebruiken?

Oliekachels zijn een geweldige manier om voedsel snel en gemakkelijk te bereiden. Het enige wat u hoeft te doen is uw eten in een voorverwarmde oven of magnetron te plaatsen, vervolgens de deur te sluiten en te wachten tot het gaar is. Als het klaar is, verwijder het en geniet ervan! Om de olieverwarmer te gebruiken, vult u deze met voldoende olie om de bodem van de pan te bedekken. Zet het vuur middelhoog en wacht tot de olie is opgewarmd. Als het warm is, ben je klaar om te gaan koken.

Controleer het oliepeil

Het is belangrijk om wekelijks het oliepeil te controleren en indien nodig bij te vullen, zodat de kachel goed werkt. Als de olie te laag wordt, zal de verwarming stoppen met werken.

Zet de verwarming aan

Als het gaat om het verwarmen van uw huis, is het gebruik van oliekachels de meest efficiënte manier om te gaan. Hoewel er elektrisch aangedreven kachels zijn die gas of propaan gebruiken, is een oliekachel nog steeds de beste optie omdat deze minder energie verbruikt en veel minder uitstoot veroorzaakt. Hier zijn een paar tips voor het gebruik van een oliekachel: - Wacht eerst tot de kachel is opgewarmd voordat u olie toevoegt. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel tegelijk toevoegt en brand veroorzaakt! - Wees altijd voorzichtig bij het toevoegen van brandstof - lichtere oliën zoals canola of groente zullen zeer snel verbranden! Als dit gebeurt, zet u de brander onmiddellijk uit door de knop naar de "uit"-stand te draaien en verwijdert u alle brandbare materialen in de buurt van de kookplaat voordat u opnieuw start met verse brandstof.

Sluit de olieverwarmer aan op de koudwaterleiding

Om een oliekachel te gebruiken, laat u deze eerst minimaal een uur opwarmen. Eenmaal verwarmd, draai de knop naar de gewenste temperatuur en schroef de connector op de lijn van de olieverwarmer. Door het op deze manier aan te sluiten, is er geen risico op brand of elektrocutie.

Zet de verwarming uit als u klaar bent!

Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de olieverwarmer correct is uitgeschakeld wanneer u klaar bent met het gebruik ervan. Dit kan worden bereikt door deze eenvoudige stappen te volgen: - Laat de kachel niet aan staan ??- dit zal hem beschadigen en uw energierekening verhogen. - Zorg ervoor dat u op de rode knop drukt om de olieverwarmer uit te schakelen als u klaar bent met het gebruik ervan. Als er een stroomstoring is, zorg er dan voor dat u beide verwarmingen uitschakelt, zodat ze niet oververhit raken en problemen veroorzaken.

Voordelen van oliekachels

Oliekachels zijn een geweldige optie voor huizen die geen centrale verwarming of airconditioning hebben. Ze gebruiken olie om een ??hete vloeistof te creëren die je huis verwarmt - geen externe voeding nodig! Sommige olieverwarmers worden geleverd met functies zoals automatische uitschakeling en lage emissies om het meeste uit uw investering te halen. Ze zijn betaalbaar en gebruiksvriendelijk, perfect voor iedereen die een milieuvriendelijke oplossing wil. Dus waar wacht je op? Koop vandaag nog een oliekachel!

Bespaart op energierekeningen

Oliekachels zijn veilige en betrouwbare apparaten die minder energie verbruiken dan traditionele verwarmingsmethoden. Ze zijn ook een efficiënte manier om uw huis of kantoor te verwarmen, waardoor het een slimme keuze is voor mensen die willen besparen op hun energierekening.

Je hoeft de verwarming niet aan te zetten als je thuiskomt

Het verwarmen van uw huis tijdens de koudere maanden kan een heel gedoe zijn. Niet alleen moet je de verwarming aanzetten, maar heb je ook te maken met luidruchtige apparaten en hoge energierekeningen. Met olieverwarmers verandert dat echter allemaal. Ze zijn niet alleen zuiniger dan gaskachels, oliekachels zijn ook milieuvriendelijker omdat ze minder brandstof verbruiken per geproduceerde warmte-eenheid. Bovendien hoef je ze niet aan te zetten als je thuiskomt - ze doen het werk prima zelf!

Voorkomt dat ongedierte en insecten uw huis binnenkomen

Er zijn een aantal redenen waarom olieverwarmers een effectieve manier zijn om ongedierte te voorkomen en: insecten uw huis binnendringen. Ten eerste verminderen ze de behoefte aan airconditioning, wat u op de lange termijn geld kan besparen. Dit is vooral handig als u in een warm klimaat leeft. Ten tweede helpen oliekachels om ongedierte en insecten buiten te houden door hun huizen te verwarmen zodat ze niet kunnen overleven - dit wordt ook wel thermische kill-off genoemd. Als zodanig zijn deze apparaten een uitstekende bescherming tegen gezondheidsrisico's zoals bedwantsen en muggen. Het is belangrijk om een ??oliekachel te kopen die perfect in uw ruimte past; zorg ervoor dat het voldoende wattage heeft om zowel grote als kleine kamers aan te kunnen

Houdt je huis warm tijdens koud weer

Een van de beste dingen van het gebruik van een gaskachel is dat het helpt om energie te besparen. Kachels verbruiken veel elektriciteit, dus door er een te gebruiken helpt u de totale uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Bovendien zijn ze perfect om je huis gezellig en warm te houden tijdens koud weer. Als er stroomuitval is of als u alleen een noodback-upverwarming nodig heeft, kunnen propaanverwarmingen erg nuttig zijn. Ze produceren geen gevaarlijke dampen of gassen en ze zijn zeer veilig in gebruik - zelfs kinderen kunnen ze zonder risico bedienen. Bovendien is propaan over het algemeen goedkoper dan andere verwarmingsbrandstoffen zoals aardgas of olie

Soorten oliekachels

Oliekachels zijn er in verschillende soorten, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Dit zijn de belangrijkste soorten olieverwarmers: - Tankverwarmers gebruiken een vloeibare brandstofbron om warmte te genereren. - Elektrische olieverwarmers werken met een stopcontact dat in de muur kan worden gestoken om de unit van stroom te voorzien; ze zijn stiller en hebben een langere levensduur dan andere soorten oliekachels. - Op pellets gestookte kachels verbranden kleine pellets die hete lucht produceren en olie verdampen om energie te creëren. - Er zijn drie hoofdtypen olieverwarmers: tank, pellet en elektrisch. - Op pellets gestookte kachels branden langzaam en produceren minder warmte dan elektrische kachels, maar ze zijn goedkoper. - Verwarmingselementen in tankstijl zijn het populairst omdat ze stiller zijn, een langere levensduur hebben en gemakkelijker te verplaatsen zijn.

Thermische zonne-energie

Het gebruik van thermische zonneverwarming voor olie heeft veel voordelen en het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke manier om hun huis of kantoor te verwarmen. Thermische zonne-energie is het meest efficiënte type verwarming als het gaat om dit doel en er zijn twee hoofdtypen olieverwarmers - convectie en straling. Om de beste thermische zonneboiler voor uw behoeften te kiezen, moet u eerst uitzoeken in wat voor soort ruimte u deze gaat gebruiken - kleine appartementen, grote kamers, enz. Als u die informatie eenmaal hebt bepaald, moet u rekening houden met uw budget voordat u een aankoop doet . Er zijn verschillende goede opties beschikbaar in verschillende prijsklassen, dus het vinden van de juiste zou niet al te moeilijk moeten zijn!

Stookoliekachels

Als het gaat om het verwarmen van uw huis, is de meest populaire keuze meestal een aardgaskachel. Er zijn echter andere opties beschikbaar die verschillende brandstoffen gebruiken - afhankelijk van uw budget en voorkeuren. De meest betaalbare optie is om voor een propaankachel te gaan. Ze zijn ook het meest milieuvriendelijk omdat ze bij gebruik geen schadelijke dampen of CO2 afgeven. Stookolieverwarmers vertegenwoordigen echter de hoogste kosten van alle olieverwarmers en vereisen het gebruik van verschillende soorten brandstoffen zoals benzine, kerosine en diesel om (bijvoorbeeld) warmte te genereren.

Elektrische kachels

Als het gaat om het verwarmen van je huis, komen elektrische kachels goed van pas. Voordat u er een koopt, is het echter belangrijk om de verschillende soorten en hun respectieve voor- en nadelen te kennen. Draagbare kachels zijn ideaal als u de kachel vaak moet verplaatsen, omdat ze klein en licht van gewicht zijn. Ze hebben ook een langere levensduur dan centrale verwarmingen omdat ze minder energie verbruiken. Centrale kachels zijn daarentegen het beste voor grotere oppervlakken of als u energiekosten wilt besparen, omdat ze minder elektriciteit verbruiken per bedrijfsuur. Beide soorten elektrische kachels hebben hun eigen voor- en nadelen - lees hieronder verder voor meer informatie!

Kosten van oliekachels

Als het gaat om het verwarmen van uw huis, wenden de meeste mensen zich tot oliekachels. Deze kachels kunnen echter duur zijn, dus wees voorbereid op een vork. Er zijn verschillende olieverwarmers om uit te kiezen, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat u een aankoop doet. Zorg er bovendien voor dat de kachel die u koopt een garantie heeft voor het geval er iets misgaat. Het kan ook duur zijn om een ??oliekachel te kopen en te installeren, dus zorg ervoor dat u alle noodzakelijke metingen en factoren in overweging neemt voordat u een aankoop doet. Doe je onderzoek en je zult zeker de perfecte olieverwarmer vinden voor jouw behoeften!

Conclusie

Bent u op zoek naar een oliekachel die uw huis warm en comfortabel houdt tijdens de koudere maanden? Nou, zoek niet verder! Onze blog heeft alles uiteengezet wat u moet weten over olieverwarmers, van het kiezen van het beste model voor uw behoeften tot het gebruik ervan. Bovendien helpt onze kostencalculator u de beste deal te vinden voor een oliekachel voor uw huis. Dus of je nu op zoek bent naar een kleine oliekachel voor je slaapkamer of een groot verwarmingssysteem voor je hele huis, onze blog heeft alles wat je nodig hebt!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste soorten oliekachels?

Als het gaat om het kiezen van de beste soorten olieverwarmers, is het belangrijk om een ??paar dingen in overweging te nemen. de belangrijkste van deze factoren is veiligheid en milieubewustzijn. Andere geweldige opties voor geweldige merken olieverwarmers zijn de Dyna-Glo, de Coleman Xtreme 2200 en de Black & Decker HVAC3000. een van de beste soorten olieverwarmers om te gebruiken, zijn die die aardgas gebruiken. Dit type kachel is veiliger en milieuvriendelijker dan andere oliekachels en heeft een langere levensduur.

Wat is het verschil tussen een Bowen en Miller heater?

Het belangrijkste verschil tussen een Bowen- en Miller-verwarmer is dat een Bowen-verwarmer meer afhankelijk is van natuurlijke olie om warmte te genereren, terwijl een Miller-verwarmer elektrische energie gebruikt. Beide soorten kachels zijn effectief in het snel opwarmen van grote ruimtes.

Moet ik in de winter of in de zomer een oliekachel gebruiken?

Over het algemeen hebben olieverwarmers voor buiten kouder weer nodig om de motor te laten starten. Dit betekent dat ze alleen in de winter kunnen worden gebruikt. Oliekachels voor binnen gebruiken daarentegen aardgas of propaan. Beide brandstoffen werken zowel in de zomer als in de winter goed, dus het antwoord op deze vraag hangt af van het type oliekachel dat u gebruikt.

Zijn er veiligheidsmaatregelen die ik moet nemen bij het gebruik van een oliekachel?

Wees bij het gebruik van een olieverwarmer altijd voorzichtig en let op de veiligheidsmaatregelen die door de fabrikant worden aanbevolen. Als u bijvoorbeeld gezondheidsproblemen heeft die door hitte kunnen worden verergerd, is het belangrijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u uw huis gaat verwarmen. Draag bijvoorbeeld handschoenen om je handen te beschermen tegen de hitte en houd een brandblusser bij de hand in geval van nood. Zorg er bovendien voor dat u de instructies van de fabrikant zorgvuldig leest voordat u uw olieverwarmer gebruikt. Deze instructies bevatten meestal belangrijke informatie, zoals hoe lang de kachel moet worden gebruikt, hoeveel warmte hij moet afgeven en wat er moet gebeuren als de kachel niet goed werkt.

Hoe kan ik de juiste maat olieverwarmer kiezen voor mijn behoeften?

Bij het kiezen van de juiste maat olieverwarmer voor uw behoeften, is het belangrijk om rekening te houden met zowel het wattage als de grootte van uw ruimte. Sommige oliekachels hebben een hoger wattage en zijn beter geschikt voor grotere ruimtes. Aan de andere kant hebben sommige oliekachels een lager wattage en kunnen ze kleinere ruimtes aan. Daarom is het belangrijk om beoordelingen te lezen voordat u een oliekachel koopt, omdat dit u zal helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Grootte is ook van belang als het gaat om olieverwarmers, omdat bepaalde units beter geschikt zijn voor grotere ruimtes, terwijl andere kleinere ruimtes aankunnen.

Teesa TSA8035 - Oliekachel, 800 Watt (7 ribben)

Onze favoriet

De TSA8035 oliekachel is een snelle en eenvoudige oplossing voor koude avonden en bevroren handen, met een vermogen van 800 Watt en 7 verwarmingsribben. Het beschikt over een instelbare thermostaat en automatische temperatuurregeling, een oververhittingsbeveiliging voor extra veiligheid, en een handgreep voor gemakkelijke verplaatsing. Het is licht en compact, heeft een verwarmingsoppervlak van 7-8 m2, een controlelampje, een snoerlengte van 145 cm en werkt op 220-240 V / 50-60 Hz. Het product heeft afmetingen van 32,0 x 13,0 x 38,0 cm en weegt inclusief verpakking 3,8 kg.

Bekijk prijs