Elektrische gevelkachel

Elektrische gevelkachel: een kosteneffectieve manier om uw woning optimaal te verwarmen

Elektrische gevelkachels zijn een veelgebruikt en kosteneffectief manier om woningen te verwarmen. Het grote voordeel van een elektrische gevelkachel is dat hij geen gas nodig heeft. Hierdoor kan hij goedkoop draaien en is hij ook veiliger in vergelijking met gasgestookte kachels. Een elektrische gevelkachel is ook makkelijk in te stellen en te regelen, waardoor u uw ruimte gericht kunt verwarmen naar uw persoonlijke voorkeur. Bovendien zijn er veel verschillende stijlen te vinden zoals moderne modellen met LED-verlichting of traditionele modellen met klassieke versiering. In dit artikel bekijken we hoe een elektrische gevelkachel een kostenefficiënte en nuttige aanvulling kan zijn op uw huis.

SILVERCREST® Keramische wandventilatorkachel - Kachel - Ook inzetbaar als ventilator

Kenmerken: Deze PTC-verwarming heeft een krachtig verwarmingselement dat zorgt voor een snelle opwarming van de ruimte. Maar dat is niet alles, want dit apparaat kan ook dienen als ventilator. Met de 2 warmtestanden van 1000 W en 2000 W kun je de gewenste temperatuur kiezen. Dankzij de inschakelbare oscillatiefunctie wordt de lucht gelijkmatig verdeeld, waardoor een aangename luchtstroom ontstaat. Het LED-display toont een digitale thermostaat en timer-functie, die zowel op het apparaat zelf als via de bijgeleverde afstandsbediening bediend kunnen worden. Bovendien is deze verwarming geschikt voor gebruik in beschermingszone 3 van een badkamer en kan hij aan de wand worden gemonteerd met het meegeleverde bevestigingsmateriaal. De oververhittingsbeveiliging zorgt voor extra veiligheid en de afmetingen van ongeveer 56,5 x 19 x 12 cm maken het een compacte oplossing. Met een gewicht van 2,4 kg is het apparaat ook gemakkelijk te verplaatsen. Opmerking: Er is ook een batterij inbegrepen, zodat je de verwarming comfortabel kunt bedienen, zelfs vanuit je luie stoel.

  • Energiezuinig
  • Geluidsniveau
  • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Silvergear Infrarood Verwarmingspaneel - Relatief Laag Energieverbruik - Infrarood Paneel Verplaatsbaar - Staand - Bureau - 425 Watt Vermogen - Overschilderbaar - 63,7 x 66,3 x 1,1 cm - 5,5 kg - Wit

Wil jij graag jouw huis of kantoor naar nieuwe hoogten van warmte en comfort brengen? Dan is het Silvergear Mobiel Infrarood Verwarmingspaneel de ideale oplossing voor jou! Met dit paneel houd je jouw energierekening onder controle en creëer je elke ruimte zo comfortabel mogelijk. Bespaar nu op jouw energiekosten met dit infrarood verwarmingspaneel en ervaar gerichte warmte op de plek waar jij het nodig hebt, zonder dat je het hele huis hoeft te verwarmen. Of je nu televisie kijkt of aan het werk bent, dit paneel is gemakkelijk verplaatsbaar en kan op elke gewenste locatie worden geplaatst. Met een vermogen van 425 watt zorgt het voor aangename warmte wanneer en waar jij maar wilt. Het Verplaatsbare Infrarood Paneel is niet alleen licht van gewicht, maar ook zeer effectief. Dit staande bureau-model heeft afmetingen van 63,7 x 66,3 x 1,1 cm en weegt slechts 5,5 kg, waardoor het eenvoudig te verplaatsen is van de ene naar de andere kamer. Dit revolutionaire verwarmingspaneel biedt een kostenbesparende manier om warmte te verspreiden zonder dat het kostbare ruimte in beslag neemt. En het beste is? Het paneel is overschilderbaar! Wil je dat het perfect bij jouw interieur past? Geen enkel probleem! Schilder het paneel in elke gewenste kleur. Gebruik een hittebestendige verf zoals radiatorverf om scheuren en vergeling van de verf te voorkomen. In de verpakking vind je het Mobiel Infrarood Verwarmingspaneel, klaar om jouw woning of kantoor te verwarmen en te laten genieten van de besparingen. Met dit paneel hoef je nooit meer diep in je portemonnee te tasten om van aangename warmte te kunnen genieten!

  • Energiezuinig
  • Geluidsniveau
  • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Cleanheating® Infrarood Verwarmingspaneel - 700 Watt - Kachels- Elektrische kachel - verwarmingsplaat

Ben je op zoek naar een duurzaam infrarood verwarmingspaneel voor je woning, kantoor of bedrijfspand? Dan is het elektrische paneel verwarming van Cleanheating de perfecte keuze. Met dit stijlvolle witte paneel hoef je je geen zorgen te maken over hoge gasrekeningen tijdens de gure wintermaanden. Het paneel kan eenvoudig gemonteerd worden op het plafond of aan de wand en kan zowel als hoofdverwarming of bijverwarming dienen. Dankzij het snelle warmtecomfort kun je de thermostaat direct een paar graden lager zetten. Cleanheating biedt je een duurzaam, betaalbaar en elektrisch alternatief voor convectieverwarming op gas. Met dit technisch hoogstandje verwarm je een ruimte met behulp van infraroodstralen, die vergelijkbaar zijn met de warmte van de zon. Omdat het paneel volledig elektrisch werkt, draag je bij aan het verminderen van het gasverbruik. In combinatie met zonnepanelen of groene stroom is verwarmen met dit verwarmingspaneel zelfs CO2-vrij. Kies voor ons infrarood verwarmingspaneel en geniet van een gezonder en natuurlijker binnenklimaat. Verwarmen via infraroodstraling voorkomt de circulatie van fijnstof en zorgt ervoor dat de ingeademde lucht veel schoner is. Daarnaast tast infrarood de luchtvochtigheid niet aan, waardoor de groei van schimmels en huisstofmijten wordt verminderd. Ons infrarood verwarmingspaneel maakt gebruik van ver infraroodstraling, ook wel FIR genoemd. Deze straling verwarmt niet alleen de huid, maar dringt ook door tot diepere lagen en stimuleert de cellen, wat een helende werking heeft. Dit is de straling die ons verwarmingspaneel uitstraalt. Hoe werkt infraroodverwarming? Ons paneel verwarmt via stralingswarmte, net zoals de zon dat doet. De warmtestraling verwarmt niet de lucht, maar het plafond, de muren en de objecten in de ruimte. De warmte wordt vervolgens geleidelijk afgegeven aan de omgeving, waardoor een aangenaam klimaat ontstaat. Dit zorgt voor een efficiënte verwarming zonder de nadelen van convectieverwarming, zoals opstijgende warme lucht. Combineer het verwarmingspaneel met een goede regeling en je zult merken dat je flink kunt besparen op energiekosten.

  • Energiezuinig
  • Geluidsniveau
  • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs

Elektrische Gevelkachel – Wat is het?

Een elektrische gevelkachel is een compacte, veelzijdige, veelzijdige infraroodverwarming die aan een buitengevel kan worden gemonteerd. De verwarming wordt meestal gebruikt om een kamerlucht te verwarmen die anders moeilijk te verwarmen is. Deze gevelkachel biedt een betrouwbare, energiezuinige manier om bepaalde ruimtes te verwarmen. H3 Voordelen van de elektrische gevelkachel De belangrijkste voordelen van de elektrische gevelkachel zijn het lage energieverbruik, de veelzijdigheid, de veiligheid en het gemak van installatie. Omdat de kachels energiezuinig zijn, verwarmen ze de kamers met weinig energie en helpen de elektriciteitsrekening te verminderen. Bovendien kunnen elektrische gevelkachels gemakkelijk worden geïnstalleerd in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Ze kunnen worden geplaatst in muren, plafonds, schachten en andere oppervlakken. Ze zijn ook actief zodra ze zijn aangesloten, wat betekent dat ze meteen klaar zijn voor gebruik.

Wat zijn de verschillende soorten elektrische gevelkachels?

Er zijn verschillende soorten elektrische gevelkachels. Sommige van de meest voorkomende soorten zijn wandkachels, convectorunits, vloermodellen, plafondunits en aggregaatkachels.

- Wandkachels zijn gevelkachels die aan de muur kunnen worden gemonteerd. Ze zijn meestal licht en worden geleverd met een thermostaat. Ze hebben een compact formaat en kunnen gemakkelijk overal worden geïnstalleerd.

- Convectorunits zijn gevelkachels met een convector. Ze zijn meestal gemonteerd op een muur of aan het plafond. Omdat het warmtegeleidingsgas dat in deze gevelkachel wordt gebruikt, opgewarmd wordt door het convectorenssysteem, raden wij aan deze alleen aan wanneer de temperaturen extreem laag worden.

- Vloermodellen zijn gevelkachels gemaakt om aan de vloer te worden gemonteerd. Hoewel hun kracht minder is dan andere gevelkachels, hebben ze vaak een hogere efficiëntie en worden ze meestal geleverd met functionele verwarmingsniveaus.

- Plafondunits zijn gevelkachels die als een sokkel kunnen worden geïnstalleerd. In tegenstelling tot andere gevelkachels geven ze de warmte direct af aan de lucht.

- Aggregaatkachels zijn gevelkachels die meestal zijn gemaakt met twee aggregaten (warmtepomp en thermostaat). Ze maken gebruik van lucht en hebben een flexibel verwarmingsbereik.

Hoe kan ik de meeste uit mijn gevelkachel halen?

Om de meeste uit uw elektrische gevelkachel te halen, is het belangrijk om de juiste temperatuur te kiezen en te zorgen voor goede luchtcirculatie in de ruimte. Het is ook verstandig om uzelf bewust te zijn van het licht dat de kachel produceert. Als de kachel direct aan de muur wordt gemonteerd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de warmte niet geconcentreerd wordt, maar door de hele ruimte wordt verspreid.

Wat is het verschil tussen een elektrische gevelkachel en een convector?

Veel mensen denken dat er geen verschil is tussen een elektrische gevelkachel en een convector, maar dit is niet waar. Een elektrische gevelkachel is een goedkopere optie die minder energie verbruikt dan een convector. Elektrische gevelkachels kunnen worden gebruikt voor een veel breder scala aan toepassingen en kunnen gemakkelijker zijn om te plaatsen. Een convector daarentegen is meestal een wat duurder systeem dat meer energie verbruikt. Het voordeel is echter dat het warmtegeleidende gas dat in de convector wordt gebruikt, wordt opgewarmd door het convectorblok zelf, wat betekent dat de luchttemperatuur sneller stijgt. Daarom raden wij dit systeem aan als de ruimte extreem koud wordt.

Wat zijn de besparingsmogelijkheden van een elektrische gevelkachel?

Elektrische gevelkachels kunnen helpen om het elektriciteitsverbruik en de elektriciteitsrekening te verminderen. Omdat de kachels zeer energiezuinig zijn, verbruiken ze minder elektriciteit dan andere elektrische verwarmingssystemen. Een andere manier om te besparen op uw elektrische gevelkachel is door alleen de ruimtes met een hoge luchtvochtigheid of gerichte luchtcirculatie te verwarmen. U kunt ook ervoor zorgen dat de thermostaat of de timer wordt gebruikt om te voorkomen dat de kachel te veel energie verbruikt.

Wat is het verschil tussen een elektrische gevelkachel en een gasgestookte gevelkachel?

Het belangrijkste verschil tussen een elektrische gevelkachel en een gasgestookte gevelkachel, is dat een elektrische gevelkachel energiezuinig is, terwijl een gasgestookte gevelkachel energieverspillend is. Een elektrische gevelkachel is ook een stuk veiliger dan een gasgestookte gevelkachel. Deze kachels hebben geen open vlam, dus er is geen kans op brand. Bovendien is de installatie van een elektrische gevelkachel eenvoudig, waardoor u geld kunt besparen bij de installatie. Een gasgestookte gevelkachel heeft meer vermogen, wat betekent dat de warmte sneller in de ruimte wordt verspreid. Ze zijn ook relatief goedkoop en eenvoudig te installeren.

Conclusie

Met een elektrische gevelkachel profiteert u van een lager energieverbruik, veelzijdigheid, veiligheid en gemak van installatie ten opzichte van andere verwarmingssystemen. Ze kunnen direct worden geïnstalleerd en zijn energiezuinig, waardoor de elektriciteitsrekening verlaagd kan worden. Bovendien zijn er verschillende soorten elektrische gevelkachels, afhankelijk van uw specifieke locatie en behoeften. Om het meeste uit uw elektrische gevelkachel te halen, moet u zorgvuldig de juiste temperatuur kiezen en zorgvuldig werken aan goede luchtcirculatie. U moet er ook rekening mee houden dat als de kachel aan een muur wordt gemonteerd, de warmte goed verspreid wordt in plaats van geconcentreerd. Met een elektrische gevelkachel kunt u de kamers op een energiezuinige, betrouwbare, veelzijdige en comfortabele manier verwarmen.

Veelgestelde vragen

Wat is een elektrische gevelkachel?

Een elektrische gevelkachel is een compacte, veelzijdige infraroodverwarming die aan een buitengevel kan worden gemonteerd. Ze worden meestal gebruikt om kamers te verwarmen die anders moeilijk te verwarmen zijn en bieden een energiezuinige manier om bepaalde ruimtes te verwarmen.

Hoe kan ik de meeste uit mijn gevelkachel halen?

Om de meeste uit uw elektrische gevelkachel te halen, is het belangrijk om de juiste temperatuur te kiezen en te zorgen voor goede luchtcirculatie in de ruimte. Het is ook verstandig om uzelf bewust te zijn van het licht dat de kachel produceert.

Wat zijn de verschillende soorten elektrische gevelkachels?

Er zijn verschillende soorten elektrische gevelkachels. Sommige van de meest voorkomende soorten zijn wandkachels, convectorunits, vloermodellen, plafondunits en aggregaatkachels.

Wat is het verschil tussen een elektrische gevelkachel en een convector?

Een elektrische gevelkachel is een goedkopere optie die minder energie verbruikt dan een convector. Met een convector daarentegen is het warmtegeleidende gas dat wordt gebruikt, wordt opgewarmd door het convectorblok zelf, wat betekent dat de luchttemperatuur sneller stijgt.

Wat zijn de besparingsmogelijkheden van een elektrische gevelkachel?

Elektrische gevelkachels zijn energiezuinig en kunnen helpen om het elektriciteitsverbruik en de elektriciteitsrekening te verminderen. U kunt ook ervoor zorgen dat de thermostaat of de timer wordt gebruikt om te voorkomen dat de kachel te veel energie verbruikt.