Top 10 beste elektrische kachel van 2023

De beste elektrische kachel

Als u op zoek bent naar een elektrische kachel, dan wilt u natuurlijk de beste kiezen. Maar hoe weet u nou welke elektrische kachel de beste is? In dit artikel bespreken wij de top 10 beste elektrische kachels en de belangrijkste aspecten waar u op moet letten bij het kiezen van de beste elektrische kachel.

De top 10

Eurom Alutherm 1500 Wifi

De Eurom Alutherm 1500 Wifi is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke convectorkachel voor ruimtes tot 15 vierkante meter. De kachel is bedienbaar via de thermostaat op de kachel zelf, de meegeleverde afstandsbediening of via de app op je smartphone. De kachel is staand te gebruiken dankzij de voetjes en kan ook aan de muur bevestigd worden met beugels. Bovendien beschikt de kachel over omval- en oververhittingsbeveiliging, zodat deze automatisch uitschakelt in geval van onveilige situaties. Gebruik de handleiding als raadgever voor de juiste plaatsing van de kachel, bijvoorbeeld in de badkamer.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Duux Threesixty 2 Smart Heater Gray

De Duux Threesixty 2 Smart Heater Gray is een compacte ventilatorkachel die je in staat stelt om een ruimte tot 30 vierkante meter te verwarmen. De verwarmde lucht wordt door de kachel in 360 graden rondom verspreid, dankzij de uitblaas aan de bovenkant van het apparaat. De Threesixty Smart DXCH09 beschikt over drie verwarmingsstanden (800, 1.200 en 1.800 watt) en twee ventilatiesnelheden, waarvan de laagste stand als eco-stand beschikbaar is voor energiebesparing. Je kunt tussen de verschillende standen wisselen via de knoppen op het apparaat of de Duux-app, waardoor je de elektrische kachel ook vanaf een afstand bedient.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Eurom Alutherm 1000 Wifi

De Eurom Alutherm 1000 Wifi is een stille convectorkachel, perfect voor gebruik in je hobbykamer. Je kunt de elektrische kachel via wifi of de meegeleverde afstandsbediening bedienen en hij is geschikt voor verwarming van ruimtes tot 11 vierkante meter. Via de Eurom Smart app of afstandsbediening heb je de mogelijkheid om de kachel vanaf een afstand te bedienen. Het apparaat kan worden opgehangen of geplaatst met de meegeleverde voeten. Bij gebruik in de badkamer is het raadzaam om eerst in de handleiding te kijken waar de kachel mag worden geplaatst.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Eurom Safe-t-Heater 2400

De Eurom Safe-t-Heater 2400 is een krachtige keramische kachel voor verwarming van ruimtes tot 38 vierkante meter, met drie vermogensstanden van 800, 1600 en 2400 watt. Voorzien van omval- en oververhittingsbeveiliging, biedt deze kleine kachel van Eurom een comfortabele verwarming met een regelbare thermostaat en een stijlvol design van kunststof en metaal.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Mill CO2200LEDMAX

De Mill CO2200LEDMAX is een elektrische kachel die een ruimte tot 30 vierkante meter verwarmt. Met aanpasbare wattage- en temperatuurinstellingen, een regelbare thermostaat en een display aan de zijkant, is de kachel makkelijk te bedienen en verwarmt het snel en precies. Dankzij de handgrepen is de kachel gemakkelijk te verplaatsen en is deze ook nog eens veilig dankzij de omval- en overhittingsbeveiliging.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Rowenta Instant Comfort Aqua SO6510

De Rowenta Instant Comfort Aqua SO6510 kachel is speciaal ontworpen voor het verwarmen van badkamers tot 30 vierkante meter en is waterdicht voor veilig gebruik. Het compacte formaat verwarmt snel op dankzij de vermogensinstellingen en je kunt de ideale temperatuur selecteren met de thermostaatknop.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Eurom Alutherm 2500 Wifi

De Eurom Alutherm 2500 Wifi is een stille convectorkachel die je kunt gebruiken in je woonkamer om tot 30 vierkante meter te verwarmen, zonder je te storen met een zoemend geluid. De kachel kan op afstand worden bediend met de Eurom Smart app of de meegeleverde afstandsbediening en kan worden opgehangen of neergezet met de meegeleverde voeten. Houd er rekening mee dat je de kachel eerst in de handleiding moet controleren voordat je hem in de badkamer gebruikt.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Rowenta Instant Comfort Compact SO2320

De Rowenta Instant Comfort Compact SO2320 is een elektrische kachel in een compact formaat, geschikt voor verwarming van kleinere ruimtes zoals slaapkamers, studeerkamers of woonkamers tot 25 vierkante meter. Het is eenvoudig in gebruik met twee vermogensstanden voor snelle of rustige verwarming en een thermostaatknop voor de ideale temperatuur.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi

De Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi keramische kachel verwarmt je woonkamer tot 40 vierkante meter en is bedienbaar via de kachel, de afstandsbediening of de Eurom Smart App. Je kiest één van de twee vermogensstanden en de ideale temperatuur en het apparaat verwarmt sneller of langzamer afhankelijk van de gekozen stand. Voordat je de kachel in de badkamer gebruikt, controleer je de handleiding voor de juiste plaats.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Duux Edge Smart Convector 2000W Wit

De Duux Edge Smart Convector 2000W Wit is een elektrische kachel die je kunt gebruiken in verschillende ruimtes, waaronder de woonkamer, slaapkamer, garage en op de camping. De kachel heeft een vermogen van 2000 watt en is geschikt voor ruimtes tot 30 vierkante meter. De kachel kan worden bevestigd aan de wand met de meegeleverde muurbeugel of op de grond met de aluminium voeten. Bediening kan zowel met een afstandsbediening als met een app, waarmee je de kachel op afstand kunt aanzetten en de temperatuur kunt regelen.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs

Wanneer is een elektrische kachel de beste?

Een elektrische kachel is de beste wanneer deze voldoet aan uw specifieke verwarmingsbehoeften en wensen. Het is belangrijk om te kiezen voor een elektrische kachel met een hoge verwarmingsefficiency, de juiste capaciteit, de juiste afmetingen en een design dat bij uw interieur past. Bovendien is het aan te raden om te kiezen voor een elektrische kachel van een bekend en betrouwbaar merk, zodat u verzekerd bent van kwaliteit en betrouwbaarheid. Kortom, de beste elektrische kachel is diegene die aan al uw wensen voldoet.

Is het slim om een elektrische kachel te kopen?

Als u op zoek bent naar een snelle en efficiënte manier om uw huis te verwarmen, dan is het zeker de moeite waard om te overwegen om een elektrische kachel aan te schaffen. Elektrische kachels zijn namelijk eenvoudig te installeren en te gebruiken, en bieden directe warmte zonder de noodzaak van ingrijpende installatie- of bedieningsprocedures.

 

Bovendien zijn ze energie-efficiënt en kosteneffectief, wat betekent dat u op de lange termijn geld kunt besparen door deze verwarmingstechniek te gebruiken. Afhankelijk van uw specifieke verwarmingseisen en de omgeving waarin u woont, kan een elektrische kachel zelfs een milieuvriendelijker alternatief zijn voor traditionele verwarmingstechnieken.

 

Met de snelle en directe warmte die ze bieden, zijn elektrische kachels een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een snelle en eenvoudige manier om hun huis te verwarmen. Bovendien zijn ze beschikbaar in een breed scala aan maten en modellen, waardoor u altijd een kachel kunt vinden die aan uw specifieke verwarmingseisen voldoet. Dus als u op zoek bent naar een verwarmingstechniek die snel, eenvoudig, efficiënt en kosteneffectief is, dan is een elektrische kachel zeker een overweging waard.

De verwarmingsefficiency

De verwarmingsefficiency is het belangrijkste aspect waar u op moet letten bij het kiezen van een elektrische kachel. Dit is namelijk het percentage warmte dat de kachel daadwerkelijk afgeeft. Hoe hoger dit percentage, hoe beter. Kies daarom altijd voor een elektrische kachel met een hoge verwarmingsefficiency.

De capaciteit

Naast de verwarmingsefficiency is de capaciteit van de elektrische kachel ook belangrijk. De capaciteit geeft aan hoeveel warmte de kachel kan produceren. Bepaal vooraf goed hoeveel warmte u nodig heeft en kies vervolgens voor een elektrische kachel met de juiste capaciteit.

De afmetingen

De afmetingen van de elektrische kachel zijn ook belangrijk. Kies een elektrische kachel die in uw huis past en die u gemakkelijk kunt verplaatsen. Let daarbij ook op het gewicht van de elektrische kachel, zodat u deze gemakkelijk kunt verplaatsen.

Het design

Tot slot is het design van de elektrische kachel ook belangrijk. Kies een elektrische kachel die bij uw interieur past en die u mooi vindt. Er zijn veel verschillende designs beschikbaar, dus u zult zeker een elektrische kachel vinden die aan uw wensen voldoet.

Conclusie

In dit artikel hebben wij de belangrijkste aspecten besproken waar u op moet letten bij het kiezen van de beste elektrische kachel. Het is belangrijk om te kiezen voor een elektrische kachel met een hoge verwarmingsefficiency, de juiste capaciteit, de juiste afmetingen en een mooi design. Kies daarom niet zomaar een elektrische kachel, maar kies de beste elektrische kachel voor uw huis.